Skip to content
Prahova Știri locale

Prahova: Consiliul Judeţean anunţă că face demersuri pentru închiderea incineratorului de la Brazi şi că pe rolul instanţelor sunt cinci procese în care este implicată firma care-l operează

news.ro

Consiliul Judeţean Prahova anunţă, miercuri, că încearcă închiderea incineratorului de la Brazi, cuprins de un puternic incendiu în noaptea de marţi spre miercuri, din cauza ”gravelor incidente de mediu pe care le-a generat în ultimii ani, punând în pericol sănătatea oamenilor din una dintre cele mai mari aglomerări urbane din ţară”. Instituţia precizează că sunt pe rolul instanţelor cinci dosare în care autorităţile se judecă cu firma Eco Burn.

Consiliul Judeţean Prahova, acţionar la Parcul Industrial Brazi, în incinta căruia funcţionează incineratorul Eco Burn, anunţă, miercuri, că pe rolul instanţelor de judecată prahovene se află cinci dosare – două la Judecătoria Ploieşti şi trei la Tribunalul Prahova – în care se fac demersuri pentru închiderea incineratorului.

”Motivul principal – gravele incidente de mediu pe care acesta le-a generat în ultimii ani, punând în pericol sănătatea oamenilor din una dintre cele mai mari aglomerări urbane din ţară, zona Ploieşti şi comunele limitrofe”, explică oficialii CJ Prahova.

Astfel, Parcul Industrial Brazi, proprietarul spaţiului în care îşi desfăşoară activitatea incineratorul, a început demersurile pentru rezilierea contractului de concesiune pe 49 de ani cu proprietarul incineratorului. Consiliul Judeţean este acţionarul parcului industrial, potrivit news.ro.

Reprezentanţii CJ Prahova menţionează că, din 2011, de când incineratorul a fost inaugurat, şi până în septembrie 2020, dată la care PSD a pierdut alegerile locale în Prahova, Consiliul Judeţean Prahova „nu a făcut niciun demers concret pentru stoparea poluatorului”.

Incendiul izbucnit la incinerator nu a fost încă lichidat, intervenţia pompierilor fiind dificilă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *