Skip to content
Prahova Știri locale

Prahova: Corecţie financiară de sută la sută pentru un proiect pe fonduri europene, după ce Consiliul Local Ploieşti a votat majorarea de peste zece ori a valorii lucrării, în anul 2018

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a aplicat o corecţie financiară de sută la sută unui proiect derulat din fonduri europene care viza renovarea unei străzi din Ploieşti. Decizia de aplicare a corecţiei financiare a fost luată după ce Consiliul Local Ploieşti, care estimase iniţial un cost al lucrărilor de 3 milioane de lei, a votat, în anul 2018, majorarea de peste zece ori a sumei alocate refacerii străzii, sumă care reprezintă dublul costurilor cu care Ploieştiul se pregăteşte să renoveze un întreg cartier, potrivit news.ro.

Pentru a face o comparaţie, în momentul ăsta, studiile de fezabilitate pentru cartierul Pictor Rosenthal înseamnă 18 milioane, pentru modernizare în plus a cartierului Râfov înseamnă încă 18 milioane şi tot nu ajungem la 41. Pe cale de consecinţă, în urma analizei, nu a lui Volosevici, ci a ADR-ului, avem corecţie 100%. Adică, mai pe româneşte, ne facem noi drumul liniştiţi, că fondurile europene nu le accesăm”, a adăugat primarul.

El a subliniat că în şedinţa din 2018 a Consiliului Local în care a fost majorată de peste 10 ori valoarea investiţiei pe strada Ştrandului, au votat favorabil indicatorii tehnico-economici toţi cei 27 de consilieri prezenţi.

Conform hotărârii 616 a Consiliului Local Ploieşti, adoptată în 20 decembrie 2018, valoarea proiectului de reconfigurare a infrastructurii rutiere pe strada Ştrandului este de 59 de milioane de lei, dintre care construcţie şi montaj 48.957.000 lei cu TVA, edilul prezentând valoarea fără TVA a proiectului.

Lucrările se fac, conform proiectului, pe o lungime de 1.341 metri şi includ un pasaj, trotuare, piste de biciclete într-o zonă care nu este expusă inundaţiilor sau alunecărilor de teren şi nici nu are nevoie de descărcare arheologică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *