Skip to content
Prahova Știri locale

Prahova: Criză de medici. Un centru de vaccinare dintr-o comună cu populaţie numeroasă nu se poate deschide din lipsă de personal

twitter

Un centru de vaccinare programat să se deschidă în localitatea prahoveană Ciorani, pe lista căruia sunt înscrise 700 de persoane, nu poate deveni operaţional din cauza lipsei de personal calificat care să asigure funcţionarea centrului. Prefectura Prahova face apel la medici să se alăture campaniei de vaccinare, precizând că aceştia pot câştiga 15.000 de lei lunar, potrivit news.ro.

Instituţia Prefectului judeţului Prahova face, din nou, un apel către medici pentru a se alătura acestei campanii de vaccinare, având posibilitatea de a câştiga venituri suplimentare care pot ajunge până la 15.000 lei/lunar. Aproape 700 de persoane deja înscrise pentru vaccinarea anti COVID-19 pe lista centrului de la Ciorani, precum şi populaţia din unităţile administrativ-teritoriale învecinate sunt, momentan, în imposibilitatea de a se imuniza. Deşi autorităţile judeţene şi locale au făcut toate demersurile premergătoare deschiderii centrului de aici, lipsa medicilor specialişti împiedică operaţionalizarea acestuia”, informează, luni, Prefectura Prahova.

Cadrele medicale interesate sunt rugate să apeleze numărul de telefon 0753.930.252, pus la dispoziţie de Prefectura Prahova pentru a sprijini autorităţile locale.

Comuna Ciorani este situată la aproximativ 40 de kilometri de Ploieşti şi are o populaţie numeroasă.

Între timp, în judeţ devin operaţionale, săptămâna aceasta, 13 noi fluxuri de vaccinare pentru etapa a treia de imunizare împotriva noului coronavirus.

Primele trei noi fluxuri au fost operaţionalizate luni, 12 aprilie, în centrele din Floreşti, Valea Călugărească şi Păuleşti, unde este administrat vaccin al companiei Astra Zeneca.

Marţi, 13 aprilie, vor fi deschise zece noi fluxuri pentru vaccinul Pfizer în centre din Ploieşti, Câmpina, Urlaţi, Brazi, Filipeştii de Pădure, Brebu, Breaza, Berceni şi Măneciu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *