Prahova: DNA ar urma să redeschidă dosarul privind funcţionarea fără autorizaţie ISU a Fermei Dacilor (surse)

FACEBOOK/DNA
Sursa foto: FACEBOOK / DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie ar urma să redeschidă un dosar privind funcţionarea fără autorizaţie ISU a pensiunii Ferma Dacilor, unde marţi a izbucnit un incendiu devastator, soldat, până la acest moment, cu şase morţi, între care un copil, doi răniţi şi doi dispăruţi, precizează surse judiciare.

Potrivit acestora, Secţia militară a DNA a clasat în martie 2023 acest dosar care ar urma să fie redeschis după evenimentul recent.

Ferma Dacilor nu are autorizaţie de securitate la incendiu, a informat, marţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Conform sursei citate, în anul 2019 a fost efectuată la acest obiectiv o „verificare pe fond”, fiind identificate şase nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului şi au fost aplicate şase avertismente.

„La momentul verificării nu au fost puse la dispoziţia inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcţiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării şi obţinerii avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu”, a transmis ISU.

Ferma Dacilor este un operator economic cu funcţiuni de cazare şi restaurant, aflat în satul prahovean Tohani.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL