Skip to content
Prahova Știri locale

Prahova: Dosar penal, după ce reprezentanţii unei firme au fost prinşi în timp ce depozitau deşeuri menajere în groapa săpată într-o balastieră

Garda de Mediu

Poliţiştii prahoveni au deschis un dosar penal după ce autovehicule de transport aparţinând unei societăţi comerciale au fost observate în timp ce descărcau, în groapa săpată pe platforma unei balastiere din apropiere de Ploieşti, deşeuri menajere cu miros pestilenţial, deşi în documentele care însoţeau transportul se preciza că în balastieră se depozitează deşeuri nepericuloase, respectiv pământ şi pietre.

Dosarul în acest caz a fost deschis la sesizarea Comisariatului Prahova din cadrul Gărzii de Mediu, care, la rândul său, a primit o sesizare telefonică prin care se anunţa că într-o balastieră din localitatea Ariceştii Rahtivani sunt aruncate deşeuri.

În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la adresa indicată, unde au identificat un punct de lucru al unei societăţi comerciale, ce are ca obiect principal de activitate tratarea şi eliminarea deşeurilor nepericuloase. Pe parcursul derulării activităţilor, la punctul de lucru în cauză s-au prezentat două ansambluri de autovehicule, care din declaraţiile conducătorilor auto a reieşit faptul că aceştia transportau pământ şi pietre pe care trebuiau să le descarce în locaţie”, informează, sâmbătă, IPJ Prahova, potrivit news.ro.

În urma verificării actelor de însoţire a mărfurilor, s-a constatat că erau întocmite formulare de încărcare şi descărcare pentru deşeuri nepericuloase.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru îngropare a deşeurilor, faptă prevăzută în OUG 92/2021 privind regimul deşeurilor.

Comisarii Gărzii de Mediu Prahova precizează, într-o postare pe Facebook, că două autoutilitare cu cap tractor şi remorcă folosite la transportarea deşeurilor au fost  imobilizate în vederea confiscării. Garda de Mediu precizează că societatea care administrează balastiera nu deţine acte de reglementare pentru depozitarea deşeurilor.

Deşeurile din cele două autoutilitare au fost descărcate în depozitul ecologic Boldeşti Scăieni, iar comisarii de mediu Prahova continuă verificările pentru a stabili sancţiunile aplicabile”, transmite Garda de Mediu Prahova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *