Skip to content
Prahova Știri locale

Prahova: DSP a identificat un nou focar de COVID-19; cel de la centrul de plasament din FIlipeşti s-a extins

Inquam Photos / Octav Ganea

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova a identificat un nou focar de COVID-19, al patrulea activ de pe raza judeţului, iar cel depistat anterior la centrul de plasament minori din Filipeştii de Târg s-a extins, a informat, vineri, Prefectura Prahova.

Potrivit sursei citate, noul focar este în cadrul unui atelier de recondiţionare din comuna Bărcăneşti, patru dintre cei 26 de angajaţi testaţi fiind confirmaţi cu noul coronavirus. Spaţiul de lucru a fost dezinfectat, iar activitatea a fost sistată până la data de 21 septembrie.

De asemenea, focarul de la centrul de plasament de la Filipeştii de Târg, aflat în subordinea DGASPC Prahova, s-a extins, astfel că, după retestarea tuturor beneficiarilor, au mai fost descoperiţi ca fiind infectaţi cu SARS-CoV-2 încă şapte copii, numărul minorilor confirmaţi ajungând la 20.

Tot aici, încă două persoane din rândul angajaţilor au fost testate pozitiv.

„Astfel, focarul are în prezent 27 de cazuri active (20 de beneficiari şi şapte angajaţi). Copiii nou confirmaţi au fost evaluaţi şi izolaţi la Spitalul Municipal din Câmpina. În prezent, în unitatea medicală sunt internaţi nouă dintre cei 20 de beneficiari, iar ceilalţi 11 sunt izolaţi în centrul de plasament”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Prahova.

În prezent, patru focare de COVID-19 sunt active pe raza judeţului, fiind vorba despre cele două menţionate anterior, plus unul la un centru medical privat din oraşul Boldeşti Scăeni şi un altul la o firmă care lucrează pe un şantier din Ploieşti.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 4.813 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul prahovenilor testaţi pozitiv cu noul coronavirus, 163 au decedat.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19 în Prahova este de 328, dintre care 265 de paturi sunt ocupate. La ATI, 18 locuri alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 dintre cele 28 existente la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unitatea mobilă ATI din Ploieşti şi Spitalul Municipal Câmpina au fost raportate ca fiind ocupate.

Unitatea mobilă ATI nu poate fi dată în folosinţă din cauza lipsei personalului care să o deservească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *