Skip to content
Prahova Știri locale

Prahova: Elevii își vor alege singuri cursurile, la o școală din Sinaia

Inquam Photos / Octav Ganea

Elevii din trei clase de a 9-a de la Colegiul „Mihail Cantacuzino din Sinaia își vor putea alege singuri programa școlară în cadrul unui proiect-pilot.

Din această toamnă, Primăria Sinaia şi comunitatea locală vor pune în aplicare Legea 185/2020 care permite construirea unei programe şcolare personalizate pentru elevi.

Aceștia vor trebui în continuare să urmeze programa obligatorie pentru examenul de Bacalaureat, dar își vor putea alege unele materi în funcție de preferințe, precum dezvoltare personală, leadership sau public speaking, a anunțat directorul instituției, Aurora Arieșan.

„În sfârşit o să avem o şcoală flexibilă, care îşi adaptează oferta în funcţie de nevoile reale ale elevului şi ale comunităţii în care şi pentru care acesta se formează. De acum, la Sinaia, vom întreba la prezent şi la viitorul real: Ce vrei să studiezi la şcoală?

Vom avea cursuri de public speaking, leadership, dezvoltare personală şi comunicare adaptată la specificul formării profesionale. E o schimbare la care visez încă de când eram elevă. Am aplicat pentru programul de şcoală-pilot, ceea ce va însemna că profesorii şi managementul vom avea parte de formare şi suport pentru a ne adapta la ceea ce presupune autonomia reală a şcolii.

Este o deschidere extraordinară pentru învăţământul românesc. Profesorii vor putea să depăşească definitiv etapa de furnizori de informaţii. Nu vom mai preda, ci vom învăţa împreună cu elevii”, a declarat  Aurora Arieşan, potrivit ziarului prahovean Necenzurat.

 „Singura cale sigură prin care ne asigurăm că Sinaia o să rămână un oraş inovativ, competitiv şi conectat la nevoile sinăienilor este oferirea unei educaţii de tip nou. Am decis să schimbăm metoda educaţiei clasice cu una bazată pe realităţile exprimate de noile generaţii.

Centralizarea educaţiei în tipar comunist trebuie să dispară! După 4 ani de studii la Colegiul Mihail Cantacuzino, absolvenţii vor avea abilităţi pentru o viaţă independentă şi vor putea activa ca adulţi responsabili. România are nevoie acum de generaţia altfel mai mult ca oricând, începem de aici, din oraşul viitorului”, spune primarul Vlad Oprea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *