Skip to content
Prahova Știri locale

Prahova: Focar cu 85 de bolnavi de COVID-19, identificat la o firmă din Ploieşti

Inquam Photos/Dan-George Porcuțan

85 de angajaţi ai unui agent economic din municipiul Ploieşti au fost diagnosticaţi cu COVID-19, iar 15 dintre colegii acestora, cu care au intrat în contact la serviciu, sunt în carantină. Autorităţile susţin că ancheta epidemiologică arată că persoanele depistate pozitiv „nu au o legătură epidemiologică corelată cu activitatea din fabrică”.

DSP Prahova a identificat un nou focar la un agent economic din Ploieşti, fiind confirmaţi cu noul coronavirus 85 de angajaţi dintr-un total de 623. În cazul celor depistaţi pozitiv la testarea SARS-CoV-2, s-a stabilit că nu au o legătură epidemiologică corelată cu activitatea din fabrică. Persoanele cu test pozitiv sunt izolate la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie, iar contacţii de serviciu, 15, s-au carantinat. Sunt implementate în unitate măsurile pentru prevenirea şi combaterea infecţiei cu SARS-CoV-2 şi s-a efectuat dezinfecţia tuturor spaţiilor de lucru„, informează Prefectura Prahova.

Numărul de infectări cu SARS-CoV-2 a ajuns, în judeţul Prahova, la 10.972, iar 254 de diagnostice au fost stabilite de joi până vineri. Printre cei nou diagnosticaţi se numără 11 copii şi adolescenţi, dar şi 29 de persoane cu vârste peste 70 de ani.

În ceea ce priveşte decesele, numărul acestora este de 354, iar cele mai recente cinci decese au fost înregistrate joi la persoane cu vârste cuprinse între 63 şi 89 de ani. Conform raportării de vineri, judeţul Prahova înregistrează un indice de infectare pentru ultimele 14 zile de 2,10 la o mie de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *