Skip to content
Prahova Știri locale

Prahova: Focar de COVID-19 depistat la un centru social din subordinea DGASPC

Inquam Photos / Octav Ganea

Un nou focar de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a fost identificat de autorităţile din judeţul Prahova într-un centru de îngrijire a copiilor abandonaţi, unde şapte persoane, majoritatea din rândul angajaţilor centrului, au fost diagnosticate cu COVID-19.

Direcţia de Sănătate Publică Prahova a identificat un focar de SARS-CoV-2 la Centrul de Servicii Sociale Sfântul Andrei Ploieşti, acolo unde 7 persoane au fost depistate cu noul coronavirus. Dintre acestea 5 persoane fac parte din rândul angajaţilor centrului, iar două persoane fac parte din rândul beneficiarilor, având vârste de 4 şi 18 ani. Salariaţii s-au izolat la domiciliu, copiii rămân în supraveghere medicală, izolaţi, în centru. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor”, informează Prefectura Prahova.
Conform celei mai recente raportări pentru 24 de ore, sunt 145 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, în judeţul Prahova, cele mai multe dintre acestea – 67, făcând parte din categoria de vârstă 40-59 de ani.
De la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Prahova 7.583 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, iar 256 dintre pacienţi au decedat. În doar 24 de ore au fost raportate cinci noi decese asociate infecţiei cu SARS-CoV-2, fiind vorba despre doi bărbaţi de 62 şi 65 ani şi trei femei cu vârste de 48, 68 şi 84 de ani, cu toţii având comorbidităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *