Skip to content
Prahova Știri locale

Prahova: Focare de infecţie cu SARS-CoV-2 la două firme, unde 45, respectiv 8 angajaţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Zeci de muncitori de la două societăţi din Prahova au fost infectaţi cu noul coronavirus. La o firmă care funcţionează într-o localitate de lângă Ploieşti au fost diagnosticaţi cu COVID-19 45 de angajaţi, reprezentând trei sferturi din totalul salariaţilor, iar la o altă firmă din Ploieşti, opt din 10 angajaţi sunt şi ei bolnavi.

DSP a identificat, zilele trecute, două noi focare la două societăţi comerciale din Tătărani şi Ploieşti. La cea din Tătărani au fost confirmaţi 45 de angajaţi dintr-un total de 60.

Testarea întregului colectiv a fost dispusă în urma dezvoltării simptomatologiei specifice COVID-19 de către unii dintre angajaţi. Cei depistaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus sunt asimptomatici sau au forme uşoare ale bolii şi au fost izolaţi într-un campus din localitatea Brazi, unde se află sub monitorizarea unui medic de familie. A

fost efectuată dezinfecţia spaţiilor de lucru. În cazul societăţii din Ploieşti, au fost depistaţi opt angajaţi ca fiind infectaţi cu SARS-CoV-2, dintr-o echipă de 10 persoane.

Aceştia sunt asimptomatici şi au fost izolaţi, pentru 14 zile, într-un campus din Ploieşti, unde se află sub monitorizarea unui medic de familie. A fost efectuată dezinfecţia spaţiilor de lucru” informează, luni, Prefectura Prahova.

Conform datelor făcute publice de autorităţile din judeţ, numărul total al persoanelor infectate în Prahova de la începutul pandemiei este de 19.259 , iar cel al deceselor a ajuns la 530.

Cea mai recentă raportare pentru 24 de ore arată 137 de persoane nou infectate cu SARS-CoV-2, şi patru decese asociate infecţiei cu acest virus.

Incidenţa cumulată a cazurilor active, în ultimele 14 zile, la nivelul judeţului Prahova, raportată la 1000 de locuitori, este de 4,45.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *