Skip to content
Prahova Știri locale

Prahova: Focarul de coronavirus de la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza ia amploare

Inquam Photos/George Călin

Alţi doi elevi ai Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza au fost diagnosticaţi cu COVID-19, la scurt timp după ce cinci elevi ai unităţii şcolare au fost declaraţi infectaţi, liceul fiind nevoit să treacă din scenariu verde în scenariul roşu, după prima zi de şcoală. Conducerea unităţii de învăţământ şi autorităţile aşteaptă noi rezultate ale testelor făcute pe probele recoltate de la ceilalţi elevi.

Privind situaţia de la Colegiul Naţional Militar Dimitrie Cantemir Breaza, acolo unde cinci elevi (patru de la clase de a IX-a şi unul de la o clasă a XII-a) au fost confirmaţi cu noul coronavirus (…) precizăm că alţi doi elevi (de la clase de a XI-a) au fost, de asemenea, testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2. Aceştia vor fi evaluaţi de un medic pediatru de la Spitalul Municipal Câmpina, iar în funcţie de starea de sănătate vor fi izolaţi în spital sau în internatul Colegiului Militar, separat de ceilalţi colegi”, a transmis, marţi după-amiază, Prefectura Prahova.

Începând de luni după-amiază unitatea şcolară cu profil militar, care începuse cursurile cu elevii în bănci, a trecut direct la scenariul roşu, toate cursurile fiind susţinute online. „La nivelul Colegiului au fost pregătite şi instalate echipamentele şi platformele educaţionale pentru învăţământul online. Acesta se va desfăşura pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14.09.2020, la propunerea consiliului de conducere a colegiului, avizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova şi aprobată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova”, conform autorităţilor locale.

Patru dintre primii cinci elevi diagnosticaţi cu COVID-19 se află în izolatorul şcolii, în condiţiile în care unitatea de învăţământ dispune de izolator şi de cabinet medical cu medic. Al cincilea elev dintre primii infectaţi se află în izolare la domiciliu. Tot în autoizolare mai sunt alţi trei elevi din clasele a IX-a şi a X-a. Elevii confirmaţi ca infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, precum şi contacţii acestora, aflaţi în carantină, au acces la cursuri în format online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *