Skip to content
Prahova Știri locale

Prahova: Pensionarii din Ploiești fac împrumuturi la CAR pentru masa de Paști. Cel mai mic împrumut este de 100 de lei

Inquam Photos/Octav Ganea

Numărul împrumuturilor efectuate de pensionarii ploieșteni a crescut substanțial în perioada Sărbătorilor de Paști, cei mai mulți dintre ei motivând că au nevoie de bani pentru masa de Paști, pentru achiziționarea de medicamente și pentru ajutorarea copiilor. De la începutul anului, peste 2.300 de pensionari au ales să împrumute bani de la Asociația Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Ploiești, potrivit observatorulph.

Mulți dintre pensionari, în special pentru cei care au pensii cu o valoare de 1.000 de lei, au ales să se împrumute la Asociația Casei de Ajutor a Pensionarilor Ploiești astfel încât să aibă bani suficienți pentru achiziționarea de produse pentru masa de Paști.

Reprezentanții Asociației Casei de Ajutor a Pensionarilor Ploiești susțin că în perioada Sărbătorilor de Paști „numărul împrumuturilor a crescut substanțial”.

De la începutul anului, la Asociația Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Ploiești au fost înregistrate 2.300 de împrumuturi, iar în perioada Sărbătorilor de Paști se constată o creștere substanțială, atât valoric cât și numeric, a acestora. Zilnic, vin pensionari care solicită acordarea de împrumuturi, mai ales în această perioadă.

Cei mai mulți pensionari motivează că au nevoie de bani pentru Sărbătorilor Pascale, pentru medicamente și pentru ajutorarea copiilor. Cel mai mic împrumut este în valoare de 100 de lei, iar valoarea maximă este de 45.000 de lei. Valoarea medie a unui împrumut este însă de 6.000 de lei”, ne-a precizat Ștefan Pascu, președintele Asociației Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Ploiești, care a precizat că, în această perioadă, cu sprijinul Primăriei Ploiești a oferit pachete cu alimente la 180 de persoane care au pensii de 1.000 de lei, iar cu ajutorul filialei județene a Crucii Roșii 16 pensionari au primit tichete valorice în cuantum de 100 de lei.

Asociația Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Ploiești numără 43.000 de membri, fiind cea mai mare filială la nivel național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *