Skip to content
Prahova Știri locale

Prahova: Peste 25.000 de infectări cu virusul SARS-CoV-2 în judeţ, de la începutul pandemiei

Inquam Photos/Octav Ganea

Judeţul Prahova a depăşit, miercuri, pragul de 25.000 de infectări cu noul coronavirus, numărul reprezentând jumătate din cel al testelor care au fost făcute în judeţ pe baza definiţiei de caz. Peste 3.800 de cadre sanitare au fost vaccinate împotriva COVID-19, patru dintre acestea dezvoltând reacţii adverse în urma imunizării.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 25.003 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 768 de pacienţi au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova”, informează, miercuri, Prefectura Prahova.

Numărul celor infectaţi este de aproape jumătate din cel al testelor realizate în judeţ pe baza definiţiei de caz. Conform DSP Prahova, în sistemul sanitar public au fost realizate, de la debutul pandemiei, 50.844 de teste pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus. Miercuri, toate locurile la terapie intensivă destinate pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 erau ocupate.

Peste 3.800 de cadre sanitare au fost vaccinate cu serul Pfizer/BioNtech, în judeţ ajungând, în total, 4.335 de doze de vaccin anti SARS-CoV-2. Patru dintre acestea au dezvoltat reacţii de tip alergic apărute în urma administrării serului Pfizer/BioNtech, iar ultimele două raportate au constat în durere şi înroşirea locului injectării şi cefalee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *