Skip to content
Prahova Știri locale

Prahova: Poliţiştii au deschis un dosar penal în cazul incendiului de la fabrica de produse pe bază de petrol din comuna Colceag

facebook igsu
" "

Poliţiştii din Prahova au deschis un dosar penal şi fac cercetări privind comiterea mai multor infracţiuni, în urma incendiului produs, luni seară, la o fabrică de produse pe bază de petrol din comuna Colceag, incendiu în care doi oameni au fost grav răniţi, potrivit news.ro.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Prahova au declarat marţi, pentru News.ro, că dosarul penal este deschis pentru infracţiuni de distrugere din culpă, vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

" "
" "

Incendiul a izbucnit, luni seară, într-o hală situată în proximitatea mai multor rezervoare cu reziduuri petroliere, în localitatea Inoteşti, comuna Colceag.

Doi bărbaţi care lucrau în fabrică şi care ar fi încercat să stingă focul, în momentul izbucnirii acestuia, au suferit arsuri grave atât la căile aeriene, cât şi pe corp.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, medicul Violeta Tănase, a declarat, marţi, pentru News.ro că cei doi bărbaţi răniţi respiră cu ajutorul aparatelor, iar starea lor este gravă, necesitând transfer într-un centru pentru mari arşi.

Luni seară, cei doi au fost sedaţi şi intubaţi pentru ca medicul de gardă de la chirurgie plastică şi reparatorie să poată îngriji plăgile arse, iar în prezent pacienţii sunt în Terapie intensivă.

Conducerea Ministerului Sănătăţii a anunţat că a fost informată, marţi dimineaţă, de către Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU) din cadrul Ministerului Sănătăţii că au fost primite rapoartele medicale ale celor doi pacienţi cu arsuri. Rapoartele au fost transmise de către Spitalul Judetean Ploieşti, completate de comisia de specialitate constituită la nivelul spitalului în baza Ordinului Ministrului Sănătaţii 2063/2020 în vederea transferului în străinătate.

”Conform informaţiilor transmise, pacientul de 59 de ani are arsuri de grad IIA, IIB şi III pe 60% din suprafaţa corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri de gradul IIA, IIB şi III pe 70% din suprafaţa corporală. Ambii pacienţi au arsuri ale căilor aeriene superioare”, a precizat ministerul.

Documentele au fost transmise şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne în vederea identificării unor locuri în centre de mari arşi din Europa şi a efectuarii unor transferuri, conform OMS 2063/2020.

Conform ultimelor informaţii primite de la COSU, pentru unul dintre pacienţii arşi, DSU a obţinut accept pentru transfer de la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Belgia. Ulterior, Ministerul Sănătăţii a anunţat că s-a obţinut acceptul spitalului AKH Viena pentru transferul celui de-al doilea pacient la această unitate.

Transferul se va face imediat ce va fi posibil şi este realizat, conform legii, de către DSU – MAI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *