Skip to content
Justitie

Prahova: Primarul liberal suspectat că a fraudat alegerile locale, reţinut într-un alt dosar, care vizează furtul unor voturi

Inquam Photos/Octav Ganea

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu (PNL), inculpat într-un dosar în care procurorii investighează fraudarea alegerilor locale de anul trecut în toate secţiile din această localitate, a fost reţinut, marţi, într-un alt dosar, în care este investigat furtul unor buletine de vot din sediul Judecătoriei Mizil.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro, că Marin Voicu este acuzat de instigare la sustragerea de probe. În acelaşi dosar, procurorii au reţinut alte două persoane, una suspectată că a sustras voturi din arhiva Judecătoriei Mizil şi alta suspectată că a fost complice la această infracţiune. Procurorul de caz va propune arestarea preventivă a celor trei, au menţionat sursele citate.

În luna februarie a acestui an, saci cu buletinele de vot, depuşi într-un spaţiu al Primăriei Mizil, au fost desigilaţi după ce cineva a intrat cu forţa în acel spaţiu. Cu acea ocazie au fost sustrase 4.306 buletine de vot, dintre care 2.454 buletine de vot valabil exprimate şi nule şi 1.854 buletine de vot anulate.

După deschiderea unei anchete penale în acest caz, anchetatorii prahoveni au deschis un alt dosar, care vizează fraudarea alegerilor locale din comuna prahoveană Ciorani.

La sfârşitul lunii iulie, procurorii prahoveni au trimis în judecată dosarul în care suspectează fraudarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020 în toate secţiile de votare din comuna Ciorani, dosar în care este inculpat primarul localităţii, alături de mai mulţi angajaţi ai primăriei. Patru dintre suspecţi au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, iar alţi 23, între care şi edilul, vor fi judecaţi de către magistraţii din Buzău.

Conform susţinerilor procurorilor în faţa instanţei, la Ciorani au fost fraudate alegerile la toate cele cinci secţii de votare amenajate în comună, iar inculpaţii acţionat cu „naturaleţe” şi chiar râdeau de ceea ce fac.

Printre inculpaţi se numără mai mulţi angajaţi ai Primăriei Ciorani, apropiaţi ai primarului Marin Voicu.

În 20 iulie, la PNL Prahova a fost prezentat, la începutul conferinţei de alegeri pentru conducerea filialei judeţene, un clip video în care preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrecu, în prezent prim-vicepreşedinte al PNL la nivel naţional, apare alături de mai mulţi primari liberali din judeţ. Printre aceştia se numără şi primarul comunei Ciorani, aflat în arest preventiv la acel moment. Fotografia cu cei doi politicieni era însoţită de mesajul „Am învins”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *