Skip to content
Prahova Știri locale

Prahova: Restricţii de circulaţie în două comune cu rata de infectare cu SARS-CoV-2 peste 4 la mie

Facebook/spital
" "

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a decis că, de duminică, vor intra în vigoare restricţii de circulaţie în două comune unde rata de infectare cu noul coronavirus este de peste 4 cazuri la mia de locuitori.

Noile măsuri vor fi aplicate pentru o perioadă de 14 zile în Păuleşti, care are o incidenţă a cazurilor de 5,07, şi în Plopu- 4,10.

" "
" "

Astfel, suplimentar măsurilor valabile în cazul localităţilor cu o rată de infectare de peste trei cazuri la mia de locuitori, vor intra în vigoare restricţii de circulaţie, în sensul că se va interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00 – 5,00.

Excepţiile sunt deplasările în interes profesional, pentru asistenţa medicală care nu poate fi amânată, achiziţionarea de medicamente, deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit, pentru asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau deces, în aceste cazuri fiind prevăzută obligaţia prezentării autorităţilor abilitate o declaraţie pe proprie răspundere, completată în prealabil.

De asemenea, operatorii economici îşi vor desfăşura activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5,00 – 18,00.

Conform CJUS, patru unităţi administrativ-teritoriale, între care şi staţiunea Sinaia, au o incidenţă a cazurilor mai mare de 3/1.000 şi mai mică sau egală cu 4/1.000 locuitori, astfel că, în următoarele două săptămâni, începând de luni, vor fi în vigoare restricţii conform legii.

În aceste zone, sunt interzise spectacolele şi/sau concertele, spectacolele de tip drive-in, evenimentele în aer liber, activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor este interzisă (se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective), activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

Aceste măsuri se aplică şi operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă, iar funcţionarea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip Loto, pariuri şi lozuri este permisă doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *