Skip to content
Prahova Știri locale

Prahova: Restricţii în furnizarea apei potabile în mai multe oraşe şi comune, inclusiv pe timpul zilei

thesungazette.com

Operatorul regional de apă Hidro Prahova anunţă, luni, că menţine restricţiile în furnizarea apei potabile în mai multe oraşe şi comune din judeţ, în unele dintre ele fiind instituite restricţii inclusiv pe timpul zilei, măsura fiind necesară din cauza secetei şi a consumului mare de apă atât în scop menajer, cât şi pentru activităţile agricole, potrivit agerpres.

Conform unui comunicat postat pe pagina de Facebook a operatorului, în oraşele Mizil şi Urlaţi şi în comunele Gura Vadului (satele Gura Vadului, Perşunari şi Tohani), Gornet Cricov, Ciorani, Baba Ana (satele Conduratu, Cireşanu şi Satu Nou) apa va fi furnizată în regim normal pe parcursul zilei, urmând să fie oprită noaptea pentru refacerea resurselor.

Singurele zone în care vor fi restricţii în furnizarea apei inclusiv pe timpul zilei sunt comunele Scorţeni, Fântânele şi Vadu Săpat, în condiţiile în care aici resursele de apă impun acest tip de decizii, arată sursa citată.

Astfel, în comuna Scorţeni (satele Mislea, Scorţeni, Bordenii Mari şi Bordenii Mici), apa va fi oprită în principal pe timpul nopţii, în intervalul 23,00-5,30 şi în situaţii de urgenţă, pe parcursul zilei, între orele 13,00 şi 16,30, iar în comunele Fântânele şi Vadu Săpat, apa va fi furnizată doar în intervalele 6,00-8,00 şi 18,00-21,00.

În comuna Iordăcheanu (satele Moceşti, Iordăcheanu şi Plavia), vor fi vizaţi de aplicarea unui program de distribuţie a apei doar abonaţii care locuiesc în zonele înalte, în condiţiile în care abonaţii din zonele de şes vor avea apă în regim normal de presiune şi debit. Pentru zonele înalte ale comunei, apa va fi furnizată între orele 7,00-11,00 şi 20,00-23,00.

Societatea Hidro Prahova SA informează abonaţii din localităţile unde au fost introduse aceste restricţii că programele anunţate vor putea fi suspendate în momentul în care sursele de apă subterane sau de suprafaţă vor asigura debitele necesare pentru nevoile populaţiei. Primăriile localităţilor afectate au fost informate cu privire la necesitatea introducerii acestor restricţii, implicit cu privire la faptul că programele de furnizare a apei potabile reprezintă, în acest context, singura soluţie tehnică pentru refacerea resurselor de apă în sistemele de alimentare. Societatea Hidro Prahova SA face apel în continuare la toţi abonaţii să folosească apa numai în scop menajer şi să renunţe la utilizarea resurselor existente pentru activităţi agricole şi de grădinărit, în scopul evitării acestor deficienţe în procesul de distribuţie”, precizează comunicatul citat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *