Skip to content
Prahova Știri locale

Prahova: Risc ridicat de avalanşă în Masivul Bucegi / Ce trasee recomandă salvamontiştii pentru drumeţie

Facebook
" "

Salvamontiştii din Prahova anunţă risc ridicat de producere a unor avalanşe în Masivul Bucegi, în Munţii Baiului şi Ciucaş şi recomandă mai multe trasee care în această perioadă pot fi parcurse în condiţii de siguranţă, scrie news.ro.

Risc mare de avalanşă, de gradul 4, în Munţii Bucegi,  Baiului şi Ciucaş.Pe văile de abrupt, unde din cauza viscolului acumulările de zăpadă sunt majore, riscul de avalanşa este foarte mare, de gradul 5. Oricât de pregătiţi aţi fi sau de ce echipamente performante dispuneţi, vă rugăm să nu abordaţi traseele turistice închise în sezonul de iarnă, văile de abrupt sau schiatul off-piste”, transmit salvatorii montani prahoveni vineri, pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova.

" "
" "

Conform sursei citate, pentru următoarele zile este prognozată o încălzire accentuată, crescând astfel riscul ca stratul superior de zăpadă, ce are o coeziune slaba, să plece cu uşurinţă la supraîncărcări.

Nu vă riscaţi în mod inutil viaţa! Pentru turiştii care doresc să efectueze drumeţii în această perioadă, vă recomandăm câteva trasee ce pot fi parcurse în siguranţă: Sinaia – Poiana Stănii, Buşteni – Cascada Urlătoarea, Azuga – Cabana Susai, Cheia – Muntele Roşu”, mai scriu salvamontiştii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *