Skip to content
Prahova

Prahova: Salvamontiştii atrag atenţia că turiştii pot fi atacaţi de urşi

Salvamont Buşteni atrage atenţia prin intermediul unei postări pe pagina de facebook asupra prezenţei tot mai dese a urşilor pe traseele din Munţii Bucegi.

Salvamonitiştii îi sfătuiesc pe turişti să aibă asupra lor spray-uri pe care să le folosească împotriva acestor animale şi să facă gălăgie cât pot de tare.

Al doilea caz în decurs de numai o săptămână în care turiştii sunt atacaţi de urşi pe traseele turistice din Bucegi. Din fericire, nu au existat victime în niciunul dintre cazuri, dar se poate întâmpla oricând o tragedie. Aşadar, sfatul nostru este ca fiecare turist să poarte la îndemână un spray împotriva urşilor, să nu hrănească animalele sălbatice în general, să nu fugă din faţa ursului, ci să se retragă încet din calea lui, făcând pe cât posibil gălăgie”, au scris salvamontiştii.

Un grup de turişti a fost surprins de prezenţa unui urs în zona Cascadei Urlătoarea, aceştia căţârându-se pe o stâncă şi făcând gălăgie cu bidoane de apă în care au băgat pietricele pentru a îndepărta animalul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *