Skip to content
Societate

Prahova: Salvamontiştii intervin pentru recuperarea a patru persoane de pe Jepii Mici

adevarul.ro
" "

Salvamontiştii din Buşteni intervin, marţi seară, pentru recuperarea unui grup format din patru persoane, între care un copil, care se află pe traseul Jepii Mici şi care nu mai poate înainta din cauza epuizării fizice.

Potrivit salvatorilor montani, cei patru se află în apropiere de cabana Caraiman, sunt epuizaţi fizic şi uzi şi nu au haine de schimb.

" "
" "

Anterior, în cursul aceleiaşi zile, echipele Salvamont Buşteni au recuperat doi tineri care au rămas blocaţi pe Valea Cerbului, din cauza epuizării şi a zăpezii mari. Potrivit Agerpres, cele două persoane au fost preluate de salvatori şi se îndreaptă spre Baza de Salvare Montană Baba Mare.

Salvamont Buşteni anunţase înainte de minivacanţa de Paşte că toate traseele care străbat Abruptul Prahovean sunt încă impracticabile, cu un strat de zăpadă foarte mare şi risc de avalanşă de gradul 4 din 5.

Salvamontiştii prahoveni au intervenit şi sâmbătă, în cazul unui grup de şapte turişti francezi care au rămas blocaţi pe traseul Jepii Mici din masivul Bucegi, de unde au fost recuperaţi şi coborâţi în staţiunea Buşteni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *