Skip to content
Prahova Știri locale

Prahova: Turişti blocaţi pe munte din cauza vântului puternic şi a viscolului, recuperaţi de jandarmi şi salvamontişti

Facebook

Doi turişti care au rămas blocaţi în munţii Baiului din cauza viscolului şi a vântului puternic au fost recuperaţi, duminică, de jandarmii montani şi salvamontişti.

Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, doi bărbaţi care se aflau în zona vârfului Baiul Mare nu au mai putut înainta din cauza vântului foarte puternic şi a viscolului şi au cerut ajutor apelând numărul unic de urgenţă 112.

Cei doi turişti plecaseră din localitatea Posada spre refugiul Florei, cu intenţia de a ajunge în localitatea Buşteni. În sprijinul acestora au plecat patru jandarmi montani şi trei lucrători salvamont care au reuşit să ajungă la cele două persoane, pe care le-au coborât în siguranţă în staţiunea Buşteni, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale. Acţiunea a fost una de durată din cauza vântului şi a stratului mare de zăpadă, factori ce au îngreunat deplasarea salvatorilor„, precizează sursa citată, potrivit Agerpres.

Autorităţile îi sfătuiesc pe turişti să se informeze „temeinic” despre condiţiile meteorologice locale înainte de a se aventura pe munte şi să aibă echipament adecvat pentru a evita situaţiile ce le pot pune în pericol sănătatea sau viaţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *