Skip to content
Prahova Știri locale

Prahova: Unde duce relaxarea în pandemie. Sinaia intră iar în scenariul roşu, după două luni de aglomeraţie pe pârtii

" "

După două luni de relaxare totală, cea mai mare staţiune de pe Valea Prahovei intră din nou în scenariul roşu din cauza incidenţei de peste 3 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, situaţie înregistrată în ultimele 14 zile, potrivit adevarul.

Au fost săptămâni la rând în care peroanele de îmbarcare la instalaţiile pe cablu care deservesc pârtiile de mare altitudine de la Cota 2000 din Sinaia au fost supraagomerate, iar cozile s-au întins pe sute de metri. De altfel, România este printre puţinele ţări europene care au avut pârtiile deschise în acest sezon, în timp ce staţiunile montane celebre din Austria, Franţa şi Italia nu au permis turiştilor să schieze în această iarnă. Creşterea numărului de cazuri de COVID-19 vine cu restricţii care vor afecta în primul rând persoanele aflate în vacanţă la munte şi administratorii de restaurante şi cafenele. Turiştii care vor ajunge în următoarele două săptămâni la Sinaia nu vor mai avea voie să mănânce în interiorul restaurantelor, doar să comande mâncare la pachet, în regim take away. Cel puţin pentru următoarele 14 zile, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

" "
" "

Restricţii şi la telegondole

Vor fi restricţii inclusiv la transportul pe cablu. Astfel, telegondolele care urcă turiştii la Cota 1400 şi la Cota 2000 vor funcţiona la 70 la sută din capacitate. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sinaia, situaţia va fi monitorizată de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). Există posibilitatea ca, în cazul în care incidenţa la mia de locuitori este în creştere şi va depăşi 4 la mia de locuitori, atunci restricţiile vor fi ceva mai dure în weekend. Magazinele, restaurantele şi terasele vor avea un program până la orele 18.00, de vineri până duminică, iar sălile de sport vor fi închise. Deocamdată această decizie nu a fost anunţată de CJSU. La Sinaia, în prezent, sunt 31 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, iar 7 dintre acestea urmează să termine perioada de izolare, marţi, 30 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *