Skip to content
Prahova Știri locale

Prahova: Unitatea mobilă de ATI la nivelul Spitalului Județean Ploieşti, repusă în funcțiune după două săptămâni

Inquam Photos/Octav Ganea

Unitatea mobilă de Terapie Intensivă instalată la nivelul Spitalului Județean de Urgență Ploiești a fost repusă în funcțiune după mai bine de două săptămâni în care nu a putut primi pacienți cu COVID-19 din cauza unei defecțiuni la instalația de climatizare.

Odată cu repunerea în funcțiune a acestei unități, crește de la 20 la 28 numărul paturilor de ATI destinate persoanelor cu forme grave ale infecției cu coronavirus din Prahova. Deja, în dimineața zilei de marți, 18 dintre acestea erau ocupate.

Potrivit datelor transmise, marți, de Grupul de Comunicare Strategică, de la începutul epidemiei de coronavirus și până în prezent, în județul Prahova au fost înregistrate 4.641 de îmbolnăviri, dintre care 37 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Potrivit News.ro, 152 de prahoveni diagnosticați cu COVID-19 au decedat de la debutul crizei sanitare și până în prezent.

În acest moment, pe întreg teritoriul județului există 632 de cazuri active de COVID-19, dintre care 203 sunt confirmate în municipiul Ploiești, 31 – în orașul Boldeşti Scăeni şi alte 30 în oraşul Băicoi, potrivit datelor autorităților locale.

În același timp, există 19 localități din Prahova unde nu există niciun caz de infecție cu coronavirus. Este vorba despre orașul Bușteni, comunele Adunați, Baba Ana, Balta Doamnei, Boldești Grădiștea, Călugăreni, Cărbunești, Chiojdeanca, Cosminele, Fântânele, Fulga, Gherghița, Gura Vadului, Jugureni, Poiana Câmpina, Salcia, Sălciile, Sângeru și Tinosu.  Asta în condițiile în care, la nivelul județului există 328 de paturi alocate pacienților infectați cu coronavirus, 294 dintre ele fiind ocupate în acest moment.

La începutul acestei săptămâni, Instituția Prefectului Prahova a anunțat că în județ mai sunt active cinci focare de COVID-19. Cele cinci focare de COVID-19 se regăsesc în mai multe unități, aflate în localitățile Câmpina, Filipeștii de Târg, Băicoi și Boldești – Scăeni.

Concret, este vorba despre un focar la un agent economic din Câmpina, unul în cadrul unui centru de plasament de minori din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova din Filipeștii de Târg, unul la un centru pentru îngrijirea persoanelor adulte din Băicoi, unul la o unitate sanitară privată din Boldeşti-Scăeni şi unul într-un departament al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

 

1 comentariu la “Prahova: Unitatea mobilă de ATI la nivelul Spitalului Județean Ploieşti, repusă în funcțiune după două săptămâni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *