Skip to content
Prahova Știri locale

Prahova: Zeci de cadre medicale, profesori şi studenţi de la UMF ”Carol Davila”, implicaţi în Maratonul Vaccinării de la Ploieşti

Inquam Photos/George Calin

Zeci de cadre medicale, inclusiv personal şi studenţi din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila” din Bucureşti, vor participa la Maratonul Vaccinării anti-COVID-19 organizat la Ploieşti la sfârşitul acestei săptămâni, potrivit agerpres.

Potrivit unui comunicat emis, miercuri, de Primăria Ploieşti, primarul Andrei Volosevici şi administratorul public al municipiului, Simona Albu, au avut o întâlnire de lucru cu dr. Simona Schnelbach, în calitate de reprezentant al Colegiului Medicilor Prahova, precum şi cu medicul coordonator al campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul municipiului Ploieşti, dr. Cristina Marin.

„În cadrul ‘Maratonului Vaccinării’ de la Ploieşti vor fi implicaţi, în desfăşurarea în condiţii sigure a procesului de vaccinare, 22 de medici, 22 de registratori şi 44 de asistenţi medicali. Totodată, în urma discuţiilor purtate de executivul municipiului Ploieşti cu dr. Simona Schnelbach, s-a stabilit că, pentru susţinerea eficientă a acestei campanii de vaccinare, vor fi prezenţi, la centrul deschis pe stadionul ‘Ilie Oană’, şi 5 medici voluntari, precum şi studenţi voluntari din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucureşti”, precizează sursa citată.

Maratonul Vaccinării se va desfăşura pe stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, începând de vineri, 14 mai, de la ora 14,00 şi până duminică, 16 mai, ora 20,00, programul fiind non-stop.

În cadrul acestei campanii de vaccinare, organizată de municipalitatea ploieşteană, vor fi imunizate cu vaccinul Pfizer toate persoanele care se vor adresa centrului deschis pe stadionul ploieştean, fără o programare prealabilă, doar cu actul de identitate.

Pot să solicite vaccinarea împotriva COVID-19 şi cetăţenii care au împlinit vârsta de minim 16 ani. Pentru persoanele sub 18 ani este necesar şi un acord scris al unui părinte sau al tutorelui legal.

La nivelul acestui centru de vaccinare vor fi deschise, pe perioada zilei, patru fluxuri medicale, care vor asigura vaccinarea, iar în timpul nopţii vor funcţiona două fluxuri pentru imunizare.

2 comentarii la “Prahova: Zeci de cadre medicale, profesori şi studenţi de la UMF ”Carol Davila”, implicaţi în Maratonul Vaccinării de la Ploieşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *