Skip to content
Politică

Prăpăd din cauza vremii: zeci de mii de oameni, lăsați fără curent electric

focus-energetic.ro

Vremea rea face prăpăd în România: zeci de mii de oameni au fost lăsați fără curent electric.

Primul cod portocaliu de viscol şi vânt extrem de puternic din acest an a creat serioase probleme. Pe unele porţiuni de drumuri nu se circulă, zeci de şcoli sunt închise, şi zeci de mii de oameni nu au curent electric. Rafalele puternice au smuls acoperişurile unor case şi a răsturnat tiruri pe drum. Viscolul şi vântul puternic vor continua să creeze probleme şi în orele următoare, în special la munte şi în estul ţării. Spre seară, vremea rea se va muta, însă, în regiunile din vestul, centrul şi nordul ţării, scrie Digi24.ro.

Este prima ninsoare mai serioasă din această iarnă și sunt probleme în multe zone din ţară. Pe cinci drumuri naţionale nu se poate circula, 50.000 de persoane din 187 de localităţi nu au curent electric, 80 de școli din 14 județe sunt închise, la fel și toate porturile de la Marea Neagră.

Pe DN1 a fost semnalat un blocaj la câteva ore DUPĂ ce ninsoarea a încetat. Zeci de tiruri au aşteptat cu orele în coloane şi dinspre Braşov, şi dinspre Câmpina pentru că drumarii nu au reuşit să cureţe cum trebuie şoseaua. Şoferii erau exasperaţi de situaţie, mai ales că nu a nins prea mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *