Skip to content
Politică

Prăpăd în Argeș și Teleorman: inundațiile au afectat zeci de gospodării

Jurnalul National

Este prăpăd în Argeș și în Teleorman: inundațiile au afectat zeci de gospodării din aceste două județe.

Mai multe gospodarii si locuinte din noua localitati argesene au fost inundate marti, in urma precipitatiilor abundente, pompierii intervenind pentru evacuarea apei, relateaza Hotnews. De asemenea, circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate pe DJ 504 din Teleorman, din cauza apei de pe carosabil, iar pompierii actioneaza preventiv pentru protejarea gospodariilor.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arges, interventiile au loc in comunele Bradu, Calinesti, Stalpeni, Rociu, Izvoru, Poiana Lacului si Titesti, precum si in orasele Stefanesti si Costesti.

„Sunt afectate 27 de gospodarii, 11 case. Intervenim cu opt Autospeciale, sapte motopompe si 32 de pompieri. Situatia este in dinamica”, a precizat purtatorul de cuvant al ISU Arges, capitan Madalina Epure.

Circulatia rutiera se desfasoara, marti, cu dificultate pe DJ 504, in Teleorman, din cauza apei de pe carosabil, iar pompierii actioneaza preventiv pentru protejarea gospodariilor, a informat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Teleorman.

”Circulatia se desfasoara cu dificultate pe DJ 504, apa atingand pe anumite portiuni si circa 30 de centimetri. Se actioneaza pentru realizarea de bariere cu saci cu nisip pentru protejarea locuintelor si gospodariilor”, a precizat purtatorul de cuvant al ISU Teleorman, Gelu Dragomir.

Situatii mai deosebite produse de apele provenite din precipitatii si din scurgerile de pe dealuri sunt in localitatile Orbeasca de Sus si Laceni.
”Avem pe teren 20 de pompieri, cu un camion, un microbuz, un APIC (Autospeciala de Prima Interventie si Comanda, n.r.). De la CLSU (Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta, n.r.) se actioneaza cu 15 oameni, o motopompa, un buldoexcavator, trei vole si un camion”, a mai spus Dragomir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *