Skip to content
Alegeri Politică

Precizări de ULTIMĂ ORĂ de la vârful ALDE: La alegerile europarlamentare țintim un scor de 15%!

gandul.info

Anul 2019 este un an mai mult decât complicat pentru România. Tensiunile pe scena politică românească se vor intensifica treptat odată cu apropierea alegerilor, europarlamentare, iar ulterior cele prezidențiale.

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura miercuri cu vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian. Concret, întrebat ce perspectivă electorală are ALDE atât la europarlamentare, cât și la prezidențiale, deputatul a subliniat că formațiunea sa politică țintește la primele alegeri un scor de 15%, în acest sens lansându-se și proiectul denumit „Foaie de parcurs, România” care va avea obiective pe mai multe paliere, cel politic euripean, cel politic intern și unul care se va concentra pe infrastructură și investiții.

„Noi ne manifestăm convingerea că ALDE va juca un rol important în anul electoral 2019, în ambele scrutinuri, europarlamentarele și prezidențialele. Desigur, am în vedere candidatura potențială și cu reale șanse a lui Călin Popescu Tăriceanu la președinție.

În legătură cu alegerile europarlamentare, noi ne construim listele pe un scor potențial de până la 15%. Așadar, un scor de 2 cifre, iar candidații noștri vor fi fie din cei care au deja experiență în Parlamentul European, fie candidați care au o lungă experiență politică și în orice caz s-au familiarizat cu democrația liberală și cu instituțiile europene.

În legătură cu fundalul politic general, ALDE va susține în 2019 un proiect pe care noi l-am denumit „Foaie de parcurs, România” și care va fi și parte a platformei noastre electorale. Proiectul va inventaria toate proiectele de infrastructură și le va monitoriza în 2019 pentru ca ele să se deruleze și să aibă și surse de finanțare. Avem 3 proiecte mari pe care le vom urmări în campania electorală, unul care ține de democrația internă, de regulile statului de drept și de reformele întregii societăți, cel de-al doilea care ține de o poziționare pe măsura României în plan european și evitarea oricărei clasificări într-o Europă a mai multor viteze, iar al treilea proiect care ține de evoluția infrastructurii și în general a investițiilor din România”, a declarat fostul ministru al Economiei.

Totodată, chestionat dacă în cursa pentru Cotroceni se va merge pe varianta candidaturii din partea ALDE sau din partea coaliției PSD-ALDE a lui Călin Popescu Tăriceanu, Varujan Vosganian a dat de înțeles că în orice caz președintele actual al Partidului Alianța Liberalilor și Democraților va candida la alegerile prezidențiale.

„Pentru prezidențiale avem, ca să zic așa, o evoluție în 2 trepte. Prima treaptă va fi reprezentată de alegerile europarlamentare care să ne consacre ca un partid de importanță majoră, de primă mărime în spectrul politic românesc, și a doua treaptă, firește, propunem românilor candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu, fie în varianta susținerii din partea ALDE, fie într-o varianta coaliției care să îi sporească șansele, a conchis Varujan Vosganian în exclusivitate pentru PSNews.ro.

3 comentarii la “Precizări de ULTIMĂ ORĂ de la vârful ALDE: La alegerile europarlamentare țintim un scor de 15%!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *