Skip to content
Politică

Precizările senatorului PNL Varujan Vosganian privind articolul publicat de PSnews.ro

Marți, 23 septembrie, liderul PNL Varujan Vosganian a fost prezent la o emisiune televizată la RomâniaTV în cadrul careia au fost dezbatute subiecte legate de istoria FDGR și cum această organizație ar fi continuatoarea Grupului Etnic German, organizație cu caracter nazist ce a funcționat în perioada celui de-la doilea Război Mondial.

Jurnalistul Ovidiu Zară a publicat în următoarea zi, pe pagina sa de socializare, o informație conform căreia Varujan Vosganian ar fi declarat după emisiune că nu se va implica în campania prezidențială a lui Iohannis, în cazul în care ar fi adevărat faptul că Forumul Democrat al Germanilor din România ar fi continuatorul Grupului Etnic German, subiect care a fost abordat de PSnews.ro.

Citește integral articolul publicat de PSnews.ro: Lider marcant PNL anunță că ar putea să nu îl sprijine pe Iohannis. Vezi motivul

În urma publicării unui articol care prezenta relatarea lui Ovidiu Zară, senatorul PNL Varujan Vosganian a avut următoarea reacție pe blogul personal.

Redăm integral punctul de vedere al lui Varujan Vosganian cu privire la acest articol:

”Iată ştirea apărută pe site-ul respectivei agenţii:

Unul din cei mai importanți lideri ai PNL a anunțat marți că nu îl va susține pe Klaus Iohannis în alegerile prezidențiale în cazul în care se adeverește faptul că FDGR este o organizație urmașa de drept a Grupului Etnicilor Germani din Romania – organizatie catalogata nazistă.

Jurnalistul de investigații Ovidiu Zară i-a prezentat marți, în cadrul unei emisiuni la RTV, fostului ministru al Economiei, Varujan Vosganian, o serie de documente și hotărâri ale instanțelor care dovedeau că FDGR, organizația pe care Klaus Iohannis a condus-o mai bine de 12 ani, este continuatoarea Grupului Etnic German, organizație nazistă din perioada celui de-al doilea Război Mondial.

În timpul emisiunii, Vosganian a refuzat să dea crezare acestor documente, invocând că nu cunoaște cauza. Totuși, după încheierea emisiunii de la RTV, liberalul a studiat documentele și a precizat că nu se va mai implica în campania prezidențială a lui Iohannis, în cazul în care ipoteza că FDGR este continuatorul unei organizații naziste.

”Dupa emisiunea de la RTV, i-am inmanat domnului ex-ministru de finante, liberalul Varujam Vosganian (invitat fara pic de credinta in jurnalisti conservatori ca mine, care au venit cu copiile documentelor din Arhivele Nationale), documentele care atesta ca Forumul Democrat al Germanilor din Romania a depus in instanta, si a obtinut, statutul de organizatie urmasa de drept a Grupului Etnicilor Germani din Romania – organizatie catalogata nazista. Reactia lui Varujan Vosganian dupa emisiune si dupa ce a studiat documentele: “Daca e asa eu nu ma mai implic in campania electorala a lui Iohannis” ”, a precizat Ovidiu Zară pe pagina sa de socializare.

Iată care sunt comentariile mele:

1. Nu am anunţat niciodată aşa ceva. De altfel, dacă aş fi avut o astfel de intenţie opinia publică ar fi aflat altfel, pe canale de mai largă notorietate.

2. Ipoteza că Forumul Democrat al Germanilor din România ar putea fi  suspectată de ataşamente naziste este, ca să fiu amabil, o trăznaie.

3. Jurnalismul respectiv mi-a prezentat câteva documente fotocopiate, lipsite de semnături şi ştampile, ca fiind o decizie judecătorească. I-am promis că o să cercetez chestiunea, ceea ce am şi făcut a doua zi, contactând reprezentanţi ai FDGR.  Concluzia comentariului nr. 2 rămâne, în urma discuţiilor mele cu lideri ai comunităţii germane, perfect valabilă.

4. De altfel, dacă ar fi existat cea mai mică suspiciune, sunt convins că reprezentanţii diasporei evreieşti, altminteri extrem de sensibili la atitudini şi declaraţii de acest fel, ar fi reacţionat de atâţia ani încoace.

5. Ne vedem, aşadar, sâmbătă, la mitingul ACL.”, a scris Varujan Vosganian pe blogul său.

1 comentariu la “Precizările senatorului PNL Varujan Vosganian privind articolul publicat de PSnews.ro

  1. cand Crin a cerut „celebritatilor” liberale,deci si scriitorului Vozganian sa se implice la europarlamentare,pt.ca in pericol era chiar identitatea partidului ,daca scorul era mic, domnul acesta-pe atunci avea si o functie mare,vicepresedinte!- prefera sa scrie pe blog,decat sa-l ajute in campanie! acum se implica,desi nu mai are nicio functie si neamtul nu-l baga in seama ,el declarandu-se un apropiat de-al pedelistilor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *