Skip to content
Politică

PREDICȚIILE lui Pieleanu: Țuțuianu va fi exclus în primul CEx, iar Tudorel Toader va fi remaniat în următorul! EXCLUSIV

Sociologul Marius Pieleanu susține că Adrian Țuțuianu va fi exclus din PSD, săptămâna viitoare, cu prilejul primului CEx, în timp ce Tudorel Toader va fi remaniat în cursul celei de-a doua ședințe a conducerii social-democrate, iar Călin Popescu-Tăriceanu va accepta această mișcare, întrucât nu va risca să piardă guvernarea.

Vă prezentăm declarațiile lui Pieleanu.

Mizele celor două CEx-uri

”Săptămâna viitoare ne așteaptă două CEx-uri PSD, ceea ce înseamnă că nu o să ne plictisim absolut deloc. De ce s-a decis organizarea a două ședințe ale conducerii? Păi, e cât se poate de simplu: primul CEx va fi cu excluderi și sancțiuni – principalii vizați fiind baronul de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, dar este posibil să fie vorba despre mai mulți mușterii, dacă scandalul va degenera –, iar cea de-a doua ședință va fi destinată tranșării remanierilor, care și așa au fost întârziate destul și noul Guvern trebuie să se rodeze până la momentul președinției Consiliului Uniunii Europene. Dacă taberele din PSD nu vor găsi de cuviință să își spele rufele în public, problemele de imagine nu vor fi mari, întrucât lumea s-a obișnuit cu tensiunile și urzelile din partidele românești.

Consecințele scandalului în văzul lumii

Însă, dacă divergențele nu vor fi soluționate cu atenție și înțelepciune, în spatele ușilor închise ale CEx-ului, PSD riscă noi și mari probleme de imagine. Aceste nu vor întârzia să apară dacă excluderile, sancțiunile se vor solda cu scandal și acuzații în fața camerelor de luat de vederi. Balamucul nu ajută pe nimeni, cu atât mai puțin PSD. Rezultatele acestui prim CEx vor fi foarte importante pentru ceea ce urmează să se întâmple în PSD, fiindcă este destinat războiului intern de a cărui desfășurare țin foarte multe aspecte.

Mazilirea lui Toader

În ceea ce privește permutările guvernamentale programate pentru cel de-al doilea CEx, cred că deja este clar pentru toată lumea: singurul lucru cu adevărat important este dacă Tudorel Toader va fi sau nu schimbat de la portofoliul Justiției. Asta-i unica miză reală, celelalte remanieri fiind deja știute și acceptate de toată lumea. Eu risc o predicție și spun că, cel mai probabil, Tudorel Toader va fi remaniat la insistențele lui Liviu Dragnea, iar Călin Popescu-Tăriceanu va accepta pâmă la urmă, chiar dacă nu-l încântă deloc, întrucât tensiunile legate de ministerul Justiției nu sunt de natură să rupă coaliția. ALDE nu va risca să plece de la guvernare doar din pricina remanierii lui Tudorel Toader, sunt ferm convins de asta. Restul remanierilor au fost decise, doar la Justiție mai planează încă oarece semne de întrebare, dar eu sunt sigur că Tudorel Toader va fi debarcat din cadrul Cabinetului Dăncilă”, a declarat Marius Pieleanu, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *