Premierul interimar Cătălin Predoiu a transmis, luni, în contextul în care o delegaţie guvernamentală condusă de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) va merge la Bruxelles, pentru o serie de şedinţe tehnice cu reprezentanţii Comisiei Europene, că există discuţii curente, la nivel tehnic şi ministerial, pentru modificarea PNRR, dar indiferent de statutul interimar al actualului guvern, continuarea eforturilor pentru realizarea obiectivelor asumate este esenţială.
Premierul interimar, Marian-Cătălin Predoiu, a condus, luni, la Palatul Victoria, reuniunea de lucru a Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), ţinând cont de faptul că, în cursul acestei săptămâni, o delegaţie guvernamentală condusă de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) va merge la Bruxelles, pentru o serie de şedinţe tehnice cu reprezentanţii Comisiei Europene.
Prim-ministrul interimar al României, Marian-Cătălin Predoiu, a subliniat importanţa menţinerii ritmului administrativ în implementarea proiectelor PNRR şi a colaborării interinstituţionale.
”După cum cunoaşteţi, există discuţii curente, la nivel tehnic şi ministerial, pentru modificarea PNRR. Indiferent de statutul interimar al actualului guvern, continuarea eforturilor pentru realizarea obiectivelor asumate este esenţială. Acţionaţi ca şi când nu s-a schimbat nimic în statutul guvernului — cu responsabilitate, ritm şi coerenţă instituţională. Guvernul este al României, indiferent de componenţa sa. Colaborarea dintre ministere trebuie să fie impecabilă, trebuie să asiguraţi continuitate operaţiunilor, să cereţi aparatelor administrative să crească < turaţia motoarelor administrative >, pentru ca viitorul Executiv cu puteri depline să preia proiecte bine pregătite şi să se asigure continuitatea administrativă. În raport de dialogul cu Comisia Europeană este important să asigurăm coerenţă între ministere şi MIPE, onestitate şi transparenţă în dialog”, a afirmat premierul interimar Cătălin Predoiu.
Guvernul arată că analizele comune ale oficialilor români cu reprezentanţii Comisiei Europene, cu privire la stadiul de implementare al investiţiilor, au indicat necesitatea ajustării unora dintre acestea, dar şi necesitatea încadrării pentru îndeplinirea acestora în termenele asumate de România.
”În cazul cererii de plată nr. 3, Comisia a considerat parţial îndeplinite ţintele şi jaloanele cuprinse în aceasta şi a aprobat o plată parţială în valoare de 1,3 miliarde de euro. Această sumă urmează să fie virată ţării noastre la sfârşitul acestei luni”, se arată în comunicat.
Până în prezent, România a încasat 9,2 miliarde de euro din suma de 28,5 miliarde de euro de care dispune pentru implementarea PNRR. Din această alocare, o sumă de 13,6 miliarde euro este acordată sub formă de granturi şi 14,9 miliarde euro sub formă de împrumuturi, mai anunţă Executivul.
La reuniunea Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă au mai participat vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, ministrul Finanţelor, Tánczos Barna, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, ministrul Muncii, Familiei, Tineretului şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, ministrul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului şi Turismului, Bogdan Ivan, şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Radu Oprea.
Citeste mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News