Skip to content
Politică

Predoiu critică rămânerea lui Dragnea în fruntea PSD după condamnare: „Este o sfidare la adresa justiției!”

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu critică rămânerea în fruntea PSD a lui Liviu Dragnea după condamnarea acestuia în dosarul „Referendumul”.

Prin decizia de a rămâne în funcție, președintele PSD, Liviu Dragnea, mai cere să organizeze odată campania electorală, ceea ce reprezintă o sfidare la adresa justiției, a declarat sâmbătă președintele interimar al PNL București, Cătălin Predoiu, candidat la Primăria Generală a Capitalei, citat de Agerpres.

În opinia acestuia, reacția președintelui Klaus Iohannis, care a spus că Dragnea ar trebui să se retragă din funcție, este una absolut firească, pentru că șeful statului este, printre altele, garantul echilibrului în stat și al bunului mers al societății.

„Și ceea ce vedem este că la vârful sistemului politic un șef de partid este condamnat de Justiție pentru manopere ilegale în desfășurarea campaniei electorale. Or, ceea ce face domnul Dragnea acum este să vină să ceară să mai organizeze încă o dată o campanie electorală. Este o sfidare a adresată de domnul Dragnea justiției care tocmai l-a condamnat pentru activități ilegale în procesul electoral. Dincolo de acest lucru, este ultima probă a faptului că în PSD avem de-a face cu un concurs, din câte arată declarațiile vârfurilor PSD, un dublu concurs — cine este mai condamnat cu suspendare decât altul și cine-i mai acoperit decât altul. Am văzut că domnul Ponta îl acuză nu știu pe cine de această calitate. N-avem de-a face cu aceste lucruri. Ce-i interesează pe cetățenii Capitalei și ne interesează pe noi este să oferim o viziune de dezvoltare a Bucureștiului și asta facem”, a declarat Predoiu la lansarea candidatului PNL la primăria sectorului 5, Ovidiu Raețchi.

El a susținut că liberalii nu sunt interesați de condamnarea cu suspendare a lui Liviu Dragnea în dosarul „Referendumul”, dar păstrarea acestuia la vârful PSD „este un semn rău pentru viața politică românească”.

„Nu ne privește acest lucru, dincolo de faptul că este un semn rău pentru viața politică românească păstrarea într-o funcție de vârf la nivel politic a domnului Dragnea, în condițiile în care a primit o condamnare în legătură cu procese politice. (…) Competiția e competiție și noi nu avem temere de niciun fel de competitor. Am adresat și reiau apelul meu către votanții de centru dreapta, singurul partid care poate învinge Partidul Social Democrat este Partidul Național Liberal și o va face”, a menționat Cătălin Predoiu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, ar trebui să se retragă din funcție, a declarat vineri președintele Klaus Iohannis, în opinia căruia „pentru sănătatea sistemului politic românesc nu este în regulă ca un mare partid să fie condus de un lider condamnat prin sentință definitivă”.

„Liviu Dragnea ar trebui să se retragă. Pentru sănătatea sistemului politic românesc, nu este în regulă ca un mare partid politic să fie condus de un lider condamnat penal prin sentință definitivă. I-am comunicat această opinie”, a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *