Predoiu, de Ziua Holocaustului: Sunt profund solidar cu poporul evreu şi cu statul Israel

sursa: gov.ro
sursa: gov.ro

Ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu afirmă luni, în mesajul transmis cu ocazia Zilei de Comemorare a Holocaustului, că, în acest moment solemn, este profund solidar cu poporul evreu şi cu statul Israel, care se confruntă cu provocări şi ameninţări grave, el subliniind că, în acest moment de comemorare a Holocaustului, învăţăm şi din trecutul nostru şi ne amintim că pacea şi coexistenţa paşnică sunt cele mai preţioase valori ale umanităţii.

”Suntem datori să combatem orice tendinţă de alunecare către extremism, orice apropiere, evidentă sau mascată, ce s-ar putea plasa în registru antisemit, rasial ori discriminatoriu”, consideră ministrul de Interne.

”În acest moment solemn al Zilei Holocaustului, sunt profund solidar cu poporul evreu şi cu statul Israel, care se confruntă cu provocări şi ameninţări grave. Condamn ferm atacurile teroriste care au avut loc şi, cu inima plină de compasiune şi solidaritate, doresc să transmit sincere condoleanţe familiilor victimelor. Statul Israel are dreptul, garantat de legislaţia internaţională, de a se apăra împotriva terorismului. Nicio naţiune nu ar trebui să trăiască cu frica permanentă a atacurilor asupra cetăţenilor săi. În acest moment de comemorare a Holocaustului, învăţăm şi din trecutul nostru şi ne amintim că pacea şi coexistenţa paşnică sunt cele mai preţioase valori ale umanităţii. Sper ca lecţiile dureroase ale istoriei să ne îndrume spre un viitor în care niciun popor sau comunitate să nu mai fie ameninţat de violenţă şi ură, iar oamenii să poată trăi în pace şi prosperitate”, transmite Predoiu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: