Skip to content
Politică

Predoiu, despre cine ar trebui să ocupe funcția lăsată vacantă de Tiberiu Nițu

Preşedintele organizaţiei PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a declarat joi că, în opinia sa, ca fost ministru al Justiţiei, funcţia de procuror general al României ar trebui ocupată de un procuror care cunoaşte sistemul şi este respectat în cadrul Ministerului Public.

„Cred că domnul Morar s-a îndrăgostit de postul acela la Curtea Constituţională… Nu vreau să intru în pielea ministrului de Justiţie. Dacă aş fi acolo, nu m-aş uita către Curtea Constituţională, m-aş uita către sistem, la un procuror care cunoaşte sistemul. Un procuror care e la zi cu ultimele evoluţii, care e respectat în sistem. E foarte greu să aduci într-un sistem de genul Ministerului Public un om care s-a îndreptat deja către alte sfere profesionale, alt etaj al sistemului”, a precizat Cătălin Predoiu, potrivit agerpres.ro.

Întrebat dacă i-ar fi cerut demisia procurorului general în cazul în care era ministru al Justiţiei, Predoiu a spus că nu poate oferi un răspuns în măsura în care nu ştie care este situaţia în dosarul acestuia.

„Nu pot să spun acest lucru până nu văd lucrările de dosar. Doamna ministru a avut o discuţie cu procurorul general. Ce pot să spun este că nu o lungeam atât. Adică, ori o tranşam şi spuneam ‘omul nu trebuie să-şi dea demisia, am încredere în procurorul general’, într-o formă diplomatică toată lumea înţelegea că nu-i doreşti demisia, sau spuneam că sunt foarte îngrijorat de situaţia domnului procuror general. Sau poţi să spui şi mai mult: ‘da, i-am cerut demisia’. Dar, rapid. Adică nu laşi lucrurile 10 zile să plutească aşa – ‘staţi că văd, că discut’. Îl chemi la minister pe scara principală când toată lumea e acolo. Deci, o consultare delicată, de genul acesta, poţi să o faci şi fără, neapărat, să-l expui. Ori l-ai expus şi ai încheiat discuţia. Ori îl consolidezi, ori îi ceri revocarea, dar o faci rapid”, a explicat fostul ministru al Justiţiei.

Predoiu a spus că nu crede în anumite afirmaţii potrivit cărora Niţu ar fi fost „forţat” sau „şantajat” să demisioneze.

„Nu cred, pentru că vorbim de Uniunea Europeană, vorbim de procurorul general. Primul care ar fi trebuit să spună lucrurile acestea era el – ‘sunt şantajat, sunt presat sau nu ştiu ce’. Dacă nu a spus-o înseamnă că nu există aşa ceva. E procurorul general, adică iertaţi-mă vă rog”, a mai spus Predoiu.

1 comentariu la “Predoiu, despre cine ar trebui să ocupe funcția lăsată vacantă de Tiberiu Nițu

  1. Eu cred ca despre el vorbeste, ca tot a luat teapa dupa teapa. Macar Procuror General sa ajunga, pus de slugile lui Macovei, daca tot nu a fost in stare singur de altceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *