VIDEO Predoiu, despre intrarea în Schengen pe frontierele terestre

Cătălin Predoiu / Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Sursa foto: Inquam / Sabin Cirstoveanu


Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat joi, despre intrarea în Schengen pe frontierele terestre că depun eforturi diplomatice pe toate liniile de muncă, şi la Ministerul de Interne, şi la Ministerul de Externe şi alte instituţii, de a reuşi ca în acest an să ne atingem acest obiectiv. El a precizat că există o monitorizare permanentă cu privire la modul în care România şi Bulgaria aplică decizia din decembrie anul trecut cu privire la frontierele aeriene şi maritime şi este un dosar într-o permanentă analiză iar la momentul la care vorbim, stăm bine.

Ministrul de Interne a fost întrebat, în briefingul după şedinţa de Guvern, cănd va intra România în Spaţiul Schengen cu frontierele terestre.

”România trebuia să intre demult în spaţiul Schengen. Nu există o dată precisă, din păcate, stipulată în tratate, ci există criterii care au fost stipulate. Criteriile au fost îndeplinite demult. După cum ştiţi, anul trecut a existat o decizie privind frontierele aeriene şi maritime şi anul acesta depunem eforturi diplomatice pe toate liniile de muncă, şi la Ministerul de Interne, şi la Ministerul de Externe şi la alte instituţii de a reuşi ca în acest an să ne atingem acest obiectiv”, a spus ministrul.

El a precizat că ”această intrare în spaţiul Schengen este o decizie care, conform tratatelor, se ia cu unanimitate şi nu ţine doar de eforturile pe care le face România”.

”Noi facem în continuare eforturi pe zona noastră de competenţă. Principalul lucru pe care noi trebuie să-l facem este să păstrăm cifrele privind migraţia ilegală la un nivel cât mai scăzut”, a spus ministrul Predoiu, arătând că în ultimele 12 luni, a scăzut migraţia ilegală cu 72%.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: