Skip to content
Politică

Predoiu iese la rampă înainte de Congres: principiul parităţii, decis la fuziune a fost înfrânt

Partidul Naţional Liberal îşi decide azi viitorul. Candidaţii care speră la funcţia de preşedinte al partidului sunt Cristian Buşoi şi Ludovic Orban. În acest context, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu face o serie de precizări cgiar înainte de începerea Congresului.

Liberalul consideră că  principiul parităţii, decis la fuziunea PDL-PNL, a fost treptat „înfrânt” în ultimii doi ani. El spune că mulţi foşti lideri PDL au ales să îl susţin pe Ludovic Orban la alegerile de sâmbătă. Predoiu mai afirmă că există membri PNL care au „îmbrăţişat tezele” PSD privind atacurile la Justiţie.

Cătălin Predoiu spune că „Buşoi plusează pe zona de modernizare, de liberalism civic şi reprezentare internaţională, Orban pe zona de primari, Cataramă pe măsuri economice de dreaptă radicală”, potrivit Digi24.

Întrebat despre faptul că a spus că PNL ar trebui să ia aminte de la o „pildă”, respectiv încercările de dinamitare a justiţiei, el a răspuns că „există cel puţin un deputat PNL care în mod deschis îmbrăţişează tezele PSD cu privire la Justiţie”.

„Eu cred că disoluţia importanţei politice a PSD îşi are originea în poziţia sa faţă de Justiţie. Cândva, Bill Clinton a pronunţat o frază devenită celebră: „It’s the economy, stupid!”. Făcea referire, într-o dezbatere prezidenţială, la importanţa esenţială a economiei. Parafrazând, aş spune şi eu: It’s about Justice, don’t be stupid! Până când MCV nu se îndeplineşte şi România nu intră în Schengen, în România totul se va învârti în jurul Justiţiei”, a precizat Cătălin Predoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *