Skip to content
Politică

Predoiu îi îndeamnă pe şefii parchetelor ”să treacă mai serios la treabă”: Răsturnați dosarele pe masă

Inquam Photos / George Calin

Cătălin Predoiu, propus de liberali pentru a prelua portofoliul de la Justiţie, i-a îndemnat, miercuri, pe şefii parchetelor „să-şi activeze echipele, să răstoarne dosarele pe masă şi să treacă mai serios la treabă”, potrivit Agerpres, pentru că „nu putem asista cum interlopi îşi afişează în spaţiul public averile dobândite ilicit”.

„La ora la care vorbim, asistăm la un trafic de persoane inimaginabil şi inacceptabil. România ocupă un loc ruşinos în ceea ce priveşte traficul de persoane în Europa şi acest lucru nu mai poate fi tolerat. Îi chem pe şefii parchetelor să-şi activeze echipele, să răstoarne dosarele pe masă, să lichideze stocurile şi să treacă mai serios la treabă, pentru că siguranţa cetăţenilor nu este de discutat”, a declarat Cătălin Predoiu la audierile din comisiile parlamentare de specialitate, scrie Agerpres.

Cătălin Predoiu a subliniat faptul că un ministru al Justiţiei nu se poate implica în dosare, însă poate propune numirea sau revocarea şefilor de parchete pentru inactivitate sau management defectuos.

„Sigur că ministrul Justiţiei nu se poate implica în niciun dosar penal şi vă garantez că eu, personal, nu am să o fac, dar ministrul Justiţiei face şi propuneri de numire cum poate face şi propuneri de revocare, pentru inactivitate sau pentru management defectuos. Nu putem asista cum interlopi îşi afişează în spaţiul public averile dobândite ilicit, capacitatea de a produce violenţă şi impunitatea. Aceasta pune legea în discuţie şi acest lucru nu este permis”, a mai subliniat Predoiu.

Propus de PNL pentru conducerea Ministerului Justiţiei, Cătălin Predoiu a primit aviz favorabil la audierile din comisiile de specialitate ale Parlementului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *