Skip to content
Politică

Predoiu îl acuză pe Ponta de încălcarea legii

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat, miercuri, că a treia rectificare bugetară prezentată de premierul Victor Ponta este ilegală, întrucât deoarece ar încălca legea responsabilităţii fiscale şi legea privind finanţele publice, care permit doar două rectificări bugetare pe an.

„Domnul Ponta ne-a prezentat o rectificare bugetară pe 2014, a treia pe 2014, ceea ce reprezintă o ilegalitate, deoarece încalcă legea responsabilităţii fiscale 69/2010 şi pe cea a finanţelor publice 500/2002, care permit doar două rectificări pe an. Este o rectificare netransparentă, făcută fără dezbateri publice şi parlamentare, fără analiză şi fără control democratic al Parlamentului”, a spus Predoiu, într-o conferinţă de presă.

El arătat că excedentul bugetar prezentat de Victor reprezintă de fapt un minus de 1,9 miliarde de lei de la investiţii, iar încasările la buget sunt mult sub previziunile din buget.

„Concluzia este că nu avem de a face cu un excedent real, ci cu o operaţiune contabilă la nivel de buget”, a adăugat Cătălin Predoiu.

Liderul PNL a mai criticat de asemenea calcularea accizei la cursul de 4,74 lei/euro şi acciza suplimentară de 7 eurocenţi pe litrul de benzină.

3 comentarii la “Predoiu îl acuză pe Ponta de încălcarea legii

  1. Predoiu camaradul udrei si basa face parte din echipa lui vintu ( declaratie ca daca l-ar fi prins ptocurori cu c’è a facut el ar fi facut puscarie Pe viata . Pacat ca predoiu a fost ministrul justitiei si este intocabil)

  2. Oooooo, Predoiu se pricepe si la buget, si la economie si la…..este multilateral dezvoltat ca societatea comunista. S-o fi consultat cu Pogea, ajuns ministru de finante direct din functia de contabil al lui Videanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *