Skip to content
Societate

Predoiu îl respinge pe procurorul Paul Dumitriu pentru șefia Secției de combatere a corupției din DNA

Inquam Photos / Octav Ganea

Procurorul Paul Dumitriu a cerut CSM încetarea delegării în funcția de procuror șef al Secţiei de combatere a corupţiei a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, solicitarea sa urmând să fie luată în discuție de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Cererea lui Dumitriu are loc în contextul în care el a candidat pentru șefia secției, însă a fost respins de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Pe ordinea de zi a ședinței de marți a Secției pentru procurori a CSM se află „solicitarea de încetare a delegării procurorului Silviu Paul Dumitriu din funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie„.

Procurorul Paul Dumitriu era delegat în funcția de procuror-șef al Secţiei de combatere a corupţiei din DNA începând din 20 decembrie 2019 și până în 19 iunie 2020.

Dumitriu a candidat pentru funcția de șef al Secţiei de combatere a corupţiei din DNA, fiind singurul candidat, în timp ce procurorul Constantin Claudiu Dumitrescu a candidat pentru conducerea Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, ambii fiind respinși, scrie hotnews.ro.

Procurorul Paul Dumitriu este cel care a semnat rechizitoriul în dosarul „Transformatorul”, în care fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat, în ianuarie 2014, la 5 ani de închisoare. Dumitriu a instrumentat și două dintre dosarele în care a fost trimis în judecată Ioan Niculae. Un alt dosar instrumentat de Paul Dumitriu este cel în care au fost trimiși în judecată și au primit condamnări în prima instanță (în decembrie 2019) fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan și fosta șefă a CNA Laura Georgescu, în dosarul privind retragerea licenţei postului Giga TV controlat de Gheorghe Ştefan.

Pe ordinea de zi a ședinței de marți a Secției pentru procurori a CSM se află și solicitarea de încetare a delegării procurorului Romulus Varga în funcție de procuror-şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul General. Romulus Varga a candidat pentru acest post, însă a fost respins de ministrul Cătălin Predoiu, care a propus-o pe procuroarea Adriana Denisa Cristodor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *