Predoiu, în ședința de la IPJ Constanța: Cer măsuri ferme împotriva crimei organizate și corupției

sursa: gov.ro
sursa: gov.ro

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a participat vineri la o ședință cu reprezentanții conducerii interimare a IPJ Constanța. „Crima organizată a proliferat din cauza corupției și a pasivității administrației, inclusiv a Poliției. Am dat instrucțiuni clare de a se derula cât mai intens operațiuni de prevenție și combatere, de la circulația rutieră și până la crima organizată. Cer o nouă atitudine bazată pe responsabilitate, angajament și loialitate față de muncă, profesie, lege și cetățean din partea fiecărui polițist”, a afirmat Predoiu.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), vineri, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, a avut loc o ședință de lucru a ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, și a secretarului de stat, chestor general de poliție Bogdan Despescu, cu conducerea interimară a IPJ, comisar-șef de poliție Mădălina Vlangăr și șefii structurilor din cadrul Inspectoratului.

La ședință au fost discutate teme precum analiza cazului Vama Veche, prioritățile operaționale ale Inspectoratului în perioada următoare și desfășurarea proiectului pilot al reorganizării complete a IPJ Constanța.

„Am luat și anunțat luni o serie de decizii privind reorganizarea completă a IPJ Constanța și am inițiat îndeplinirea acestora progresiv până la realizarea completă. Se cunosc prioritățile: trafic de persoane, droguri și arme, migrație ilegală, contrabandă, evaziune fiscală, siguranța rutieră și crima organizată. Aceste infracțiuni grave sunt toate legate de crima organizată. Crima organizată a proliferat din cauza corupției și a pasivității administrației, inclusiv a Poliției. Am dat instrucțiuni clare de a se derula cât mai intens operațiuni de prevenție și combatere, de la circulația rutieră și până la crima organizată. Cer o nouă atitudine bazată pe responsabilitate, angajament și loialitate față de muncă, profesie, lege și cetățean din partea fiecărui polițist”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

Noul șef interimar al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Mădălina-Sorina Vlangăr, a anunțat, marți, că prioritatea sa numărul unu o reprezintă siguranța cetățeanului și „siguranța străzilor pe care circulă copiii noștri”.

Conducerea IPJ Constanța a fost schimbată în urma accidentului de la 2 Mai.

Doi tineri au murit și alți trei au fost răniți după ce Vlad Pascu, în vârstă de 19 ani și aflat sub influența drogurilor, i-a lovit cu mașina, în localitatea 2 Mai.

Anterior, tânărul fusese oprit de poliție, în mașina sa fiind găsite substanțe psihoactive, însă el a fost testat pentru consum de alcool, fiind lăsat să plece cu aproximativ o oră înainte de producerea accidentului.

Un adjunct al șefului IPJ Constanța, șeful Poliției Rutiere Constanța, șeful Poliției municipiului Mangalia și șeful Poliției Vama Veche au fost eliberați din funcție, însă nu și șeful IPJ Constanța. De asemenea, pentru trei polițiști – doi subofițeri și un ofițer – a fost depusă plângere penală.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: