Skip to content
Politică

Un lider al fostului PDL muşcă mâna care l-a hrănit. Ce spune despre „talentatul domn” Tăriceanu şi „reîncarnarea” acestuia

Un lider al fostului PDL muşcă mâna care l-a hrănit. Ce spune despre preşedintele Senatului, „talentatul domn” Călin Popescu-Tăriceanu, şi „reîncarnarea” acestuia.

Într-un comunicat trimis, sâmbătă, PSnews.ro, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu (ministru al Justiţiei în 2008, în guvernul Tăriceanu) interpretează declaraţiile de vineri seară ale preşedintelui Senatului drept o „disponibilitate de a fi premier, cu argumentul implicit că e talentat”.

Admiţând că „s-a discutat şi se va mai discuta mult despre oportunitatea măsurilor de austeritate din 2010”, fostul ministru PDL al Justiţiei din guvernul Emil Boc se plânge de faptul că „s-a discutat prea puţin despre cauzele care au condus la criza din 2009-2010”.

În acest context, Cătălin Predoiu îl învinuieşte pe Călin Popescu-Tăriceanu că a supraîncărcat economia în anii dinaintea crizei, iar acţiuni similare întreprinde acum „reîncarnarea” acestuia din prezent, prim-ministrul Victor Ponta.

„Cand economia globala era ravasita de criza din 2008, talentatul domn Tariceanu spunea ca nu exista criza si ne indemna sa investim pe credit in America.

In mandatul sau de premier, dl Tariceanu a omis sa acrediteze autoritatile nationale pentru absorbtia fondurilor europene. Dezastrul fondurilor europene din mandatul lui Ponta isi are originea in dezastrul administrativ provocat de talentatul domn Tariceanu.

In mandatul sau de Premier, talentatul domn Tariceanu, pretins de dreapta, a incarcat aparatul de stat cu aproximativ 150000 de posturi noi care au umflat anvelopa salariala in timp ce deficitul bugetar era cu greu tinut in frau la 5%.

La sfarsitul mandatului sau de premier, talentatul domn Tariceanu a lasat Trezoreria goala si facturi neplatite de aproximativ 3 miliarde de euro.

In rezumat, talentele dlui Tariceanu au însemnat: incapacitatea de a anticipa criza din 2008, umflarea birocratiei, deficit urias, facturi neplatite de 3 mliarde euro, fondul de dezvoltare alocat pentru cheltuieli si nu pentru investitii, zero lei, zero bani in trezorerie.

Talentatul domn Tariceanu a lasat tara intr-o groapa, cum ii place altui talent politic sa spuna, dl Ponta. A fost nevoie de patru ani si de sacrificii enorme pentru ca economia sa fie scoasă cat de cat la mal din vartejul crizei in care a aruncat-o talentatul domn Tariceanu.

Cauza austeritatii din 2010 este dezastrul lasat in urma de dl Tariceanu. Talentatul domn Tariceanu a fost de fapt premierul PSD. Acelasi PSD care l-a tras pe sfoara si l-a aruncat in opozitie. Talentatul domn Tariceanu a pierdut ulterior, cum era si firesc, președinția partidului. Asa incat pozitia politica in care este azi, de servant politic al PSD, nu e de mirare.

Din pacate, iresponsabilitate dlui Tariceanu din 2008 s-a reîncarnat in dl Ponta. E cu adevarat paradoxal faptul ca, invocand inviorarea economiei datorită măsurilor de redresare luate inainte de a prelua dansul Guvernul, dl Ponta sa o saboteze pe viitor cu aceleasi masuri nechibzuite si lipsa de reforme, exact ca in mandatul talentatului domn Tariceanu. Piloti de raliuri amandoi, raniti la genunchi amandoi, domnii Tariceanu si Ponta mai au ceva in comun: talentul politic de a submina economia pe termen lung. Sunt convins ca vor impartasi aceeasi soarta politica nefericita”, comentează Cătălin Predoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *