Skip to content
Politică

Predoiu îşi exprimă îngrijorările privind Codul Fiscal: „Devine un subiect problematic”

Într-o intervenție telefonică joi seara, în emisiunea „Prime Time News”, prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a afirmat că Executivul avea obligația să organizeze pregătirea intrării în vigoare și aplicarea Codului Fiscal, criticând guvernul Ponta pentru „stagnarea reformelor si a politicilor economice.”

Având în vedere stagnarea reformelor și a politicilor economice de sub Guvernarea Ponta, devine un subiect problematic. Potrivit Constituției noastre, Guvernul are obligația să organizeze și să pună în aplicare legile. Concret, Guvernul Ponta avea obligația să organizeze pregătirea intrării în vigoare și aplicarea Codului Fiscal. Asta înseamnă creșterea colectării veniturilor, combatarea evaziunii fiscale și reluarea investițiilor publice pentru că este nevoie de generarea de venituri suplimentare. Este obligația Guvernului, din păcate, ceea ce vedem de luni de zile la Guvernul Ponta este doar retorica. A început această retorică din februarie. Noi am subliniat, de fiecare dată, că are obligația să pregătească această reformă cu grijă, pentru a nu o compromite”, a spus Cătălin Predoiu la Realitatea TV.

În ceea ce privește scrisoarea deschisă trimisă de președintele interimar al PSD, Rovana Plumb, conducerii PNL și UDMR, prin care cere sprijin pentru urgentarea promulgării Codului Fiscal, Predoiu a afirmat:

Doamna Rovana Plumb a trimis o scrisoare căreia i-am răspuns politicos, pentru că doamna Plumb încearcă să evite această problemă și anume lipsa de pregătire a Codului Fiscal și deplasează discuția pe o altă zonă, care e deja epuizată. Nu poate Guvernul Ponta prin vocea doamnei Plumb să se spele pe mâini de ceea ce trebuie să facă un Guvern: să pregătească aplicarea legilor. Eu vreau să spun că prin inacțiunea Guvernului Ponta în zona reformelor, au riscat soarta acestui Cod Fiscal și asta o spune destul de clar și președintele Iohannis.

Noi am pus în vedere Guvernului Ponta chiar înainte de adoptare, în momentul în care premierul Ponta a venit cu această propunere de proiect, am pus în vedere nevoia de a accelera reformele. Am votat pentru că e obligația Guvernului să pună în aplicare legile. Nu am negat acest principiu, dar de fiecare dată am subliniat nevoia de a accelera reformele. Ori asta, din pacate, Ponta nu face„, a declarat Cătălin Predoiu.

Pe de altă parte, întrebat dacă știa de faptul că Victor Ponta, așa cum afirma premierul joi seară, l-ar fi informat pe Klaus Iohannis de posibilitatea demisiei, încă din decembrie, Predoiu a răspuns:

Nu am avut cunoștință de așa ceva și nici nu eram îndreptățit să știu ce discută premierul României cu președintele ales al României. Domnul Ponta nu poate să nu citeze un articol din Constituție în temeiul căruia s-ar putea proceda la o astfel de înțelegere pe care a propus-o. E de prisos o astfel de discuție, câtă vreme nu se încadrează într-un text constituțional. Tot ceea ce face domnul Ponta, de o bună bucată de vreme încoace, este legat de propria persoană, de situația în care se află. Nu are nicio legătură cu ce are nevoie România, astăzi. E un joc de imagine. O tentativă în care nici dânsul nu cred că mai crede”, a conchis Cătălin Predoiu.

2 comentarii la “Predoiu îşi exprimă îngrijorările privind Codul Fiscal: „Devine un subiect problematic”

  1. PNL este o formatiune politica demagoga,care ia masuri dupa o indelungata consultare,care ii este frica sasi asume raspunderi legale imediat.Poporul va avea de suferit,cu un guvern fricos,care se lasa condus de un singur om,cu ideile lui preconcepute,mult asteptate,care se doreste sef,10 ani,se doreste a fi un dictator,fara consimtamantul lui,sa nu se ia,nicio masura.Asta inseamna dictatura.

  2. Mi se rupe mie de ingrijorarile acestui basist sinistru. Daca e ingrijorat ca nu e capabil sa aplice acest cod fiscal, pe care si ei l-au votat in unanimitate, de ce dracu mai vrea la guvernare ??? Sau asa a zis sluga aia nemtesca de la Cotroceni ca e bine pentru patronii lui din umbra, si asta trebuie sa sara repede cu limba de-un cot la sefu-n dos ? Adica virtualul lui guvern, tot dupa imbecilii de la Cotroceni se va lua ??? Ca Boc dupa Basescu ? Pai inseamna ca e de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *