Predoiu, noi discuții cu austriacul Karner despre aderarea la Schengen și pe cale terestră

Sursa: euractiv.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a avut vineri o întâlnire de lucru cu omologul său austriac, Gerhard Karner.

Discuțiile celor doi oficiali s-au axat pe subiectele de interes comun aflate pe agenda bilaterală, cu accent pe aplicarea Deciziei Consiliului privind ridicarea controalelor la frontiera aeriană și maritimă, combaterea migrației ilegale și intensificarea cooperării polițienești, ca bază pentru perspectiva ridicării controalelor și la frontierele terestre, a transmis MAI printr-un comunicat.

Ministrul Predoiu a evidențiat foarte buna cooperare bilaterală, intensificată, cu Austria, în domeniul Afacerilor Interne, ce se desfășoară în parametrii agreați în cursul anilor anteriori. Oficialul român a evidențiat măsurile luate de partea română pentru a asigura implementarea fără probleme a Deciziei de aderare a României cu frontierele aeriene și maritime începând cu data de 31 martie 2024, precum și cele referitoare la punerea în aplicare a declarației trilaterale agreate în luna decembrie 2023.

Eforturile susținute ale părții române au avut rezultate concrete, și anume reducerea în continuare a numărului de sosiri ilegale la frontierele României, tendință confirmată, de altfel, și de Agenția FRONTEX, spune ministerul.

Măsurile naționale, dublate de cele implementate împreună cu Agenția FRONTEX și Comisia Europeană reconfirmă angajamentul României de a acționa cu determinare pentru a asigura protecția frontierelor externe ale UE și, implicit, securitatea cetățenilor UE.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: