Skip to content
Politică

Predoiu presimte ceva: Avem un nou conflict premier – Liviu Dragnea

NineO`Clock.ro

Anularea convocării sesiunii extraordinare a Parlamentului îl face pe liberalul Cătălin Predoiu să se întrebe dacă lucrurile între premierul Mihai Tudose și Liviu Drgnaea nu încep să degenereze într-un conflict mai exploziv decât cel înregistrat între Sorin Grindeanu și fostul său șef de partid.

În spatele ezitării de care a dat dovadă Dragnea, șeful Camerei Deputaților fiind și cel care a convocat inițial ședința extraordinară a Parlamentului, pare să se ascundă problema Fondului Suveran de Investiții pe care Predoiu îl descrie ca pe o „coțcărie politico-financiară transfrontalieră”.

Într-o postare de pe contul său de Facebook, Cătălin Predoiu acuză metodele lipsite de transparență prin care Dragnea vrea să creeze un fond de investiții pus la dispoziția unor acoliți folosind modelul unor tunuri financiare date în statele eșuate din Africa și Asia.

„Despre ce vorbim de fapt?! Despre o nouă coțcărie politico-financiară plănuită de ”controlori-încasatori”, un club transpartinic, meta-politic, transfrontalier (Monaco? Brazilia? Grecia? Rusia? Întreb!), pe care programul de guvernare, pardon, de intoxicare al PSD îl numește pompos fond suveran de investiții.

Să fim serioși, nu așa se face un fond suveran de investiții, ci în conformitate cu Principiile și Bunele Practici de la Santiago (2008), adoptate de Grupul Internațional de Lucru al Fondurilor Suverane.

E bine, totuși, că Liviu Dragnea a făcut un pas înapoi și a renunțat la sesiunea extraordinară, care ar fi permis lui Tudose să emită OUG de adoptare a fondului. Sau, poate, avem un nou conflict Premier PSD-Liviu Dragnea, care poate conduce la o toamnă și mai agitată decât primăvara politică trecută”, consideră fostul ministru al Justiției.

În postarea sa, Predoiu remarcă faptul că Fondul Suveran de Investiții al PSD pare să nu respectă nicio regulă elementară din activitatea altor fonduri suverane create în statele dezvoltate, evoluând împotriva logicii firești.

„Adevăratul fond suveran de dezvoltare este plasat în afara controlului politic, fondul anunțat de L. Dragnea este gândit ca un sipet uriaș pentru câțiva șmecheri politici, care se văd un fel de ”controlori-încasatori” la nivelul României.

Adevăratul fond suveran de investiții este alimentat cu lichidități din excedente bugetare provenite, de regulă, din exporturi. Guvernarea PSD produce deja derapaje bugetare, nici vorbă de excedente. Adevăratul fond de dezvoltare este folosit la investiții de portofolii sau în proiecte mari de infrastructură, guvernarea PSD (de la Ponta până la Tudose) a făcut praf investițiile și a lăsat în praf absorbția fondurilor europene”, mai spune parlamentarul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *