Skip to content
Politică

Predoiu rupe tăcerea în războiul momentului. Mesaj fără echivoc pentru Grindeanu EXCLUSIV

psnews.ro

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a acordat joi după-amiază o declarație pentru PSnews.ro, rupând tăcerea în războiul momentului și transmițând un mesaj fără echivoc pentru premierul Sorin Grindeanu.

Amintim că tot miercuri prim-ministrul l-a arătat cu degetul pe liderul liberal, acuzându-l că ar sta la originea întregului scandal izbucnit în jurul NN Pensii.

CITIȚI ȘI: Grindeanu, declarații în cazul NN Pensii: O prostie aruncată de un om politic

Vicepreședintele Camerei Deputaților a subliniat că demnitarul PSD ar face mai bine ca, în loc să se țină de certuri politice, să se îngrijească de sustenabilitatea majorărilor de salarii și pensii (cu tot cu încadrarea în ținta de deficit bugetar), să pornească investițiile în autostrăzi și să păstreze echilibrul macrobugetar.

„În loc să dea vina pe opoziție pentru problemele pe care le are (de comunicare și de credibilitate), domnul prim-ministru Sorin Grindeanu ar trebui să răspundă răspicat la următoarele întrebări: dacă are capacitatea să plătească și salarii majorate, și pensii, și să se încadreze în ținta de deficit bugetar asumată legal, prin Compactul Fiscal European; dacă are capacitatea să pornească proiectele de investiții (marile autostrăzi); dacă are capacitatea să țină România în echilibru macrobugetar. Astea sunt întrebările la care trebuie să răspundă domnul Grindeanu, și nu să se arate deranjat de întrebările pe care i le pune opoziția. După părerea mea, poziția dânsului este lamentabilă și arată o lipsă de anvergură pentru funcția de prim-ministru, a afirmat Predoiu pentru PSnews.ro.

La insistențele noastre, cu privire la acuzația punctuală pe care i-o aduce Sorin Grindeanu, Cătălin Predoiu a calificat-o drept „total neîndreptățită”, pentru că „nu poate fi acuzată opoziția pentru opinii politice”.

„Dimpotrivă: rolul opoziției este să pună întrebări Guvernului, iar Guvernul are datoria să lămurească prompt, fără echivoc”, a încheiat deputatul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *