Skip to content
Politică

Predoiu, scrisoare către Parlament pentru implementarea recomandărilor GRECO

Inquam Photos / Octav Ganea
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a trimis o scrisoare Parlamentului cu privire la măsurile privind implementarea recomandărilor adresate României de către GRECO, în care arată că șase din 13 recomandări au rămas neimplementate, transmite hotnews.ro.
Deputații au avut pe ordinea de zi a Biroului Permanent de luni, scrisoarea din partea ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, referitoare la măsurile privind implementarea recomandărilor adresate României de către Grupul de State împotriva Corupției (GRECO), document trimis comisiei juridice pentru un punct de vedere.
„GRECO a concluzionat că România a implementat satisfăcător sau a tratat în mod satisfăcător patru din cele treisprezece recomandări în Raportul de evaluare aferent Rundei a patra. Trei dintre recomandările celelalte sunt parțial implementate, iar șase rămân neimplementate”, se arată în scrisoarea lui Cătălin Predoiu.
GRECO a solicitat șefului delegației României să prezinte un raport privind acțiunile întreprinse pentru implementarea recomandărilor în curs până la data de 30 iunie 2020.
„În acest context, în condițiie în care România trebuie să teransmită GRECO informații privind implementarea recomandărilor până la data de 30 iunie 2020, vă adresăm rugămintea de a dispune măsuirile necesare la nivel legislativ și administrativ pentru implementarea recomandărilor restante”, solicită ministrul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *