Skip to content
Politică

Predoiu și Seplecan îi aruncă grenada lui Cazanciuc: S-a sesizat acum și nu s-a sesizat în cazul violului

Ministrul Justitiei Robert Cazanciuc a trimis miercuri Consiliului Superior al Magistraturii o solicitare de a verifica daca declarațiile recente ale unor lideri PNL aduc atingere independentei justitiei. Sesizarea vine dupa ce mai multi lideri PNL au cerut demisia procurorului general Tiberiu Nitu, acuzand ca procurorii de la Parchetul General sunt inregimentati politic si ca Tiberiu Nitu are o relatie tip „protector si protejat” cu premierul Ponta. Acuzațiile PNL sunt reactii la decizia a doi procurori din Parchetul General de a nu incepe urmaririi penale a lui Victor Ponta pentru neroganizarea alegerilor partiale in judetul Cluj. Ministerul Justiției sesizează CSM

Într-o intervenție telefonică de miercuri seară, în cadrul emisiunii „Realitatea de la ora 20” de la postul Realitatea TV, prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu i-a dat replica ministrului Cazanciuc: „PNL nu a atacat, nu va ataca niciodată independența justiției. Domnul Cazanciuc interpretează eronat o declaratie politică a unuia dintre membrii PNL, a domnului Mihai Seplecan, de a sesiza CSM cu privire la imparțialitatea unor membri ai partidului. Dl Premier Ponta a facut decarații la adresa procurorilor si astăzi in acest caz, domnul Canzanciuc a declarat ca e vorba de o declarație politică.”

Întrebat de jurnalista Andra Miron, moderatorul emisiunii, dacă există o cerere din partea lui Mihai Seplecan, presedintele interimar al Consiliului Județean CLuj, pentru demisia procurorului general Tiberiu Nițu, și dacă liberalii sunt în asentimentul lui Seplecan, Cătălin Predoiu a adus clarificări:

„Eu am subliniat ca e vprba de o opinie politică a unuia din membrii partidului. Este o declarație pe care la un moment dat o s-o discutam, nu e o pozitie a PNL pentru ca nu am luat in discutie o astfel de chestiune la nivelul conducerii. Membrii PNL au libertatea de opinie, PNL arată o larga manifestare de opinie a membrilor săi. Dl Cazanciu insuși a politizat aceasta declarație, si-a politizat poziția prin manifestarea pe care a făcut-o.”

Contactat telefonic în cadrul aceleiași emisiuni, Mihai Seplecan, a spus: „Eu in decembrie l-am notificat pe domnul Ponta, nu a ținut cont de lege, nu a organizat alegeri, am acționat in instant pe contencios administrativ, i-am depus o plângere penală. I-am facut in acelasi timp plangere penala dl Ponta si i s-a dat NUP ( .n r. neinceperea urmăririi penale). Am facut sesizare la domnul Nițu pentru faptul ca un procuror a dat NUP când aveam o sentință de la Tribunal, nu mi-a răspuns in timp conform legii domnul Nitu si am facut plangere la ICCJ. În septembrie, in data de 7 avem process cu Dl Ponta.”

Liberalul Mihai Seplecan nu a ezitat să-l atace direct pe ministrul de Justiție Robert Cazanciuc afirmând: „S-a sesizat acum și nu s-a sesizat în cazul violului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *