Skip to content
Societate

Prefectul Capitalei: ”Astăzi au început controalele în școli. Au fost descoperite deficiențe”

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a dat declarații în legătură cu deciziile luate de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la măsurile de protecție instituite odată cu începerea școlilor. Acesta a precizat că au început și controalele în unitățile de învățământ, fiind descoperite câteva deficiențe.

Prefectul Capitalei a vorbit despre măsura obligativității purtării măștii de protecție pe o rază de 50 de metri din jurul școlilor din București.

”Am luat astăzi această decizie cu școlile. Dacă vor fi semnale și autoritățile în domeniu ne vor semnala că sunt și alte zone unde ar trebui instituită măsura, o putem institui.

Pe alte zone nu prea există libertate de mișcare aici, la nivel local. Noi trebuie să ne asigurăm doar că implementăm măsurile pe care Guvernul le stabilește prin Hotărâre de Guvern și să intervenim imediat atunci când pragul este depășit și să trecem pe scenariul următor”, a spus Alin Stoica.

”Mai există potențial de aglomerare pe zonele pietonale, în Centrul Vechi. Lucrurile au fost discutate. Până acum, autoritățile în domeniu nu au propus instituire obligativității purtării măștii în acele zone”, a mai spus prefectul Capitalei.

Întrebat dacă s-au făcut controale în școli în ceea ce privește materialele sanitare necesare, Alin Stoica a răspuns: ”Da. Astăzi au început controalele în școli, au fost școli din Sectoarele 1 și 6, care au fost controlate de echipe mixte. Au fost descoperite unele deficiențe”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *