Skip to content
Politică

Prefectul Capitalei: Consilier local PSD, condamnat la 4 ani pentru proxenetism, în Comisia pentru prevenirea si combaterea violenței în mediul școlar

Inquam Photos / Octav Ganea

Într-o postare pe Facebook, Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, dezvăluie că în urmă cu 10 ani a destructurat o grupare infracțională din care făcea parte și actualul consilier local PSD al orașului Geoagiu, Bogdan Petru Tiberiu. Berbeceanu anunță că, în ședința de ieri (n.r – miercuri) a consiliului local, în ziua în care întregul mapamond a celebrat „Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor”, PSD l-a propus și a votat pentru ca Bogdan Petru Tiberiu să facă parte din „Comisia pentru prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar”.

„În urmă cu mai bine de zece ani, împreună cu echipa BCCO Alba Iulia, structură de elită pe care o conduceam la acea dată, am organizat una dintre cele mai laborioase și spectaculoase acțiuni, codificată „El Paso”, desfășurată la nivel internațional, pentru destructurarea unei grupări infracționale care avea ca preocupări traficul de minori, traficul de persoane, proxenetismul și prostituția.

Din gruparea infracțională, care număra peste 80 de persoane care acționau în România, Germania, Spania, Italia și Franța, făcea parte și Bogdan Petru Tiberiu, cercetat în stare de arest și condamnat la o pedeapsă de vreo 4 ani închisoare pentru proxenetism. Definitiv.

La acea dată am identificat și vreo 40 de victime ale grupării, unele minore.

După 10 ani, Bogdan Petru Tiberiu a ajuns consilier local al orașului Geoagiu, fiind ales pe listele PSD. Dar nu asta este surpriza!

În ședința de ieri a consiliului local, în ziua în care întregul mapamond a celebrat „Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor”, același PSD l-a propus și a votat pentru ca Bogdan Petru Tiberiu să facă parte din „Comisia pentru prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar”.

Dacă nu el, atunci cine?

Dacă nu ieri, atunci când?

PS. Link–ul acțiunii în comentarii”, scrie Berbeceanu.

Facem precizarea că în 2010, Bogdan Petru Tiberiu a fost arestat preventiv împreună cu alţi 24 de învinuiţi într-un dosar privind traficul de carne vie. Acesta a fost trimis, ulterior, în judecată, alături de alţi peste 80 de oameni, fiind acuzat de constituirea unui grup infracţional nestructurat şi proxenetism în formă continuată (18 acte materiale).

În urmă cu mai bine de zece ani, împreună cu echipa BCCO Alba Iulia, structură de elită pe care o conduceam la acea…

Publicată de Traian Berbeceanu pe Joi, 26 noiembrie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *