Skip to content
București Știri locale

Prefectul Capitalei, despre noile criterii pentru instituirea carantinei: Nu se ia matematic o decizie

Facebook/Alin Stoica
" "

Prefectul Capitalei, Alin Soica, a declarat că în baza noilor criterii stabilite prin ordin nu se întră automat în carantină, întrucât decizia nu se ia „matematic și mecanic”, fiind luate în calcul alte aspecte.

Nu este o decizie automată, luată matematic și mecanic după ce ne uităm într-un ordin și vedem ce criterii sunt acolo. Decizia pleacă de la o analiză pe baza acestor criterii, după care urmează să se adauge și alte lucruri și, la final, se ia o decizie„, a afirmat Aln Soica, la Antena 3.

" "
" "

El a menționat că a aflat despre noul ordin din Monitorul Oficial şi că în ceea ce priveşte Capitala se iau în calcul și aspecte demografice și economice.

Întrebat dacă municipiul București va fi în carantină de sărbători, Stoica a spus: „Răspunsul este nu. Și până acum pe criteriile existente, valabile până ieri, eram în aceeași situație, organele sanitare ar fi putut să propună acest lucru”.

Ministerul Sănătății a modificat ordinul care cuprinde criteriile pentru instituirea carantinei zonale, documentul fiind deja publicat în Monitorul Oficial. Pentru municipiile metropolitane cu peste 100.000 de locuitori se au în vedere șapte criterii, între care numărul de teste, rată de pozitivare, incidența, gradul de ocupare al paturilor, dar și trendul în ultimele 14 zile.

 

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *