Skip to content
București Știri locale

Prefectul Capitalei, despre parada LGBT: Forțele de ordine vor veghea ca lucrurile să fie respectate. Dacă nu, vor exista consecințe

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a explicat că hotărârea CMBSU de miercuri vine în aplicarea actului normativ guvernamental privind prelungirea stării de alertă, „dar măsurile în esență nu se schimbă”.

Referitor la partea de demonstrații, regulile rămân aceleași care erau și până acum în vigoare, respectiv maxim 500 de persoane, purtarea măștii este obligatorie”, a declarat oficialul la postul B1 TV, în contextul în care sâmbătă, în Capitală, se va desfășura manifestația Pride.

Despre faptul că, de miercuri, intră în vigoare o serie de reglementări, Alin Stoica a precizat: „Nu s-au schimbat datele problemei, sunt aceleași reglementări care erau și înainte, însă hotărârea CMBSU vine în aplicarea noii hotărâri de Guvern care prelungește starea de alertă pentru următoarele 30 de zile, începând cu data de mâine, 11 august, dar măsurile în esență nu se schimbă”.

Referitor la partea de demonstrații, regulile rămân aceleași care erau și până acum în vigoare, respectiv maxim 500 de persoane, purtarea măștii este obligatorie. Aceste reguli sunt, din câte înțeleg eu, asumate de toți cei care organizează proteste în data de 14, fiind cuprinse în cererea pe care au adresat-o Primăriei Capitalei, deci toată lumea respectă legea”, a adăugat prefectul.

Întrebat dacă declarația lui Florin Buhuceanu de la Asociația Accept – care a spus că organizatorii se așteaptă la o participare de „ordinul miilor” de persoane – nu arată cumva o intenție în sensul încălcării legii, Alin Stoica a afirmat: „Eu nu comentez declarațiile dumnealor din spațiul public, tot ce pot să comentez sunt declarațiile și cererile oficiale pe care le-au făcut autorităților. În același timp, nu putem să trecem peste prevederea legală. Hotărârea de Guvern spune foarte clar care sunt condițiile în care pot fi organizate manifestațiile, acele condiții vor fi respectate”.

2 comentarii la “Prefectul Capitalei, despre parada LGBT: Forțele de ordine vor veghea ca lucrurile să fie respectate. Dacă nu, vor exista consecințe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *